Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cartofi simpli cu mărar în stil ucrainean

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html 

Această garnitură se realizează din doar patru ingrediente: cartofi, mărar, usturoi și ulei de floarea soarelui nerafinat, iar combinația lor va fi de-a dreptul magică. La fiecare mușcătură din cartoful fiert și cremos, veți simți o notă ierboasă de mărar proaspăt și savoarea usturoiului crud, alături de cea a semințelor din uleiul de floarea-soarelui.

Cartofii cu mărar în stil ucrainean se pot mânca la micul dejun alături de hering, șprot sau macrou afumat sărat, dar și la cină cu piept de pui, somon la cuptor  / grătar sau pește prăjit.

Cartofi simpli cu mărar în stil ucrainean
Cartofi simpli cu mărar în stil ucrainean

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi noi (sau cartofi mici)
  • 2 lingurițe de sare, după gust
  • 3 căței de usturoi
  • 50 ml de ulei de floarea soarelui nerafinat
  • 10 grame de mărar proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare

Cântăriți 1 kg de cartofi noi: dacă au aproximativ 2-3 cm în diametru, lăsați-i întregi. Dacă sunt mai mari, tăiați în bucăți de 2-3 cm, așa cum am explicat și mai sus, asigurându-vă că toți cartofii au aproximativ aceeași dimensiune pentru a se găti uniform, așa cum trebuie.

Puneti cartofii într-o oală mare și adăugați apă cât să îi acopere cu aproximativ 5 cm. Apoi, presărați 2 lingurițe de sare, acoperiți-i și lăsați-i să fiarbă la foc mediu-mare. Reduceți focul la mic și fierbeți ușor cu capacul întredeschis până când cartofii pot fi străpunși ușor cu o furculiță, având grijă să nu-i fierbeți prea mult, în jur de 12 până la 15 minute.

Între timp, se taie fin (se rad sau se zdrobesc) 3 căței de usturoi si se pun într-un castron mic. Adăugați ulei de Floarea-soarelui și amestecați pentru a se combina. Tocați mărunt și mărarul proaspăt.

Scurgeți cartofii și puneți-i din nou în oală. Adăugați uleiul cu usturoi, mărarul și un praf de sare. Se amestecă ușor pentru a se combina, fără să se zdrobească. Gustați și asezonați cu mai multă sare după preferință.

Opțiuni de ulei:
 
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin fructat plus 2 linguri de ulei de nucă pot înlocui uleiul de floarea-soarelui.

Depozitare: 

Dacă v-au rămas cartofi cu mărar, aceștia pot fi refrigerați într-un recipient ermetic până la 4 zile.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!