Acesti ardei copti cu branza feta, jambon, ceapa, smantana, apoi la cuptor sunt o gaselnita simpla si rapida pentru gospodinele grabite dar care vor sa-si alinte familia cu mancare buna de casa.

Ardei kapia copți și umpluti
Ardei kapia copți și umpluti

Ingrediente

  • 100 g mușchi de porc afumat
  • 30 g cașcaval
  • 70 g mozarella
  • 50 g branza de vaci
  • 1 ceapa verde
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la 200 grade.
 
Așezăm ardeii kapia pe o tava, cu hârtie de copt pe ea și-i coacem la foc iute.
 
Se scot de la cuptor, se presara sare peste ardeii copți, se acoperă și se lasă câteva minute, sa se aburească, pentru a curată mai ușor coaja de pe ei.
 
Încercam sa curățăm ardeii, fără a-i rupe prea mult, eventual, desfăcut, din locul unde au crăpat la copt, pentru a putea îndepărta mai ușor semințele. Se lasă cotorul, pe cât e posibil.
 
Muschiul, cașcavalul și mozarella se taie cubulete.
 
Ceapa se toaca mărunt.
 
Intr-un vas punem ingredientele tocate, branza și smantana, amestecand ușor. Condimente se adauga după gust.
 
Incalzim iar cuptorul la 200 grade.
 
Se umplu ardeii kapia cu aceasta umplutura, se asaza pe hârtie de copt in tava și se da la cuptor, 10 minute, in cuptorul preîncălzit la 200 grade cu ventilatie, doar cât sa se topească branza.
 
Se scot din cuptor si se iau de pe tava, asezandu-le pe farfurie, folosind o paleta.
 
Pofta buna!