Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Scovergi ardelenesti, reteta transmisa de generatii in familia sotiei mele, poate fi descoperita si azi in bucatariile din Ardeal. Un fel de langosi cu cartofi si branza, scovergile acestea pufoase si gustoase abia asteapta sa fie unse cu smantana si presarate eventual cu mai multa branza, dar va spun sincer ca merg la fel de bine si cu zahar, o combinatie dulce-sarata de care nu te poti satura usor, asa ca mananci pana simti ca te dai de-a dura pana la pat, caci pe picioare greu vei mai putea sa mergi.
SCOVERGI ARDELENESTI CU CARTOFI SI BRANZA |
500-550 g faina
1 lingurita zahar
80 g unt
250 g cartofi fierti in coaja
2 oua mici
1 lingurita sare
20 g drojdie
80 g smantana grasa
Pentru umplutura:
250 g branza de burduf
1/2 legatura patrunjel verde
Mai avem nevoie de :
Ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE:
Frecam drojdia cu zahar intr-un bol pana se dizolva. Cartofii fierti in coaja in apa cu sare vor fi curatati de coaja.
Luam un bol maricel si punem in el cartofii rasi cu drojdia, ouale, smantana, untul, sarea, apoi cu faina si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Lasam aluatul sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.
Rupem aluatul in jumatate si intindem pe rand fiecare bucata, pe un
blat presarat cu faina sau uns cu ulei, pana ajunge la o grosime de
aproximativ 3 mm.
Acoperim jumatate din aluatul intins cu branza si patrunjel tocat, acoperim cu cealata jumatate si taiem scovergi in forma de patrate,/dreptunghiri sau cu ajutorul unui castron de marime medie decupam cercuri pe care le vom praji in baie de ulei incins, astfel incat sa fie rumenite uniform pe ambele parti. Vor fi prajite la foc mediu spre mare.
Lasam scovergile sa se raceasca pe un servet de hartie ce va absorbi surplusul de ulei.
Asa cum va spuneam, eu am incercat si varianta dulce: cu zahar pudra.
Sper ca v-am facut pofta si le veti incerca si voi, asa ca va doresc
spor la pregatit scovergi cu cartofi si branza de burduf.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.