Prajitura Morena este delicioasa, eleganta si relativ usor de facut(doua ore). Merge atat la ocazii speciale, cat si in orice moemnt ai pofta de o prajitura buna.
Prajitura MORENA |
- 2 foi de pandispan cu cacao (cumparate);
Pentru blatul cu nuca:
- 5 oua;
- 5 linguri de zahar;
- 3 linguri de faina;
- un plic de praf de copt;
- 4 linguri de nuca.
Pentru crema:
- 2 plicuri de budinca cu vanilie;
- 600 ml lapte;
- 5 linguri de zahar.
Mod de preparare:
- separa albusurile de galbenusuri si bate-le pana obtii o spuma tare.
- freaca galbenusurile impreuna cu zaharul si pune amestecul peste albusuri.
- adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca prin intermediul unei linguri de lemn.
- peste aceasta compozitie adauga si nuca si amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
- toarn-o intr-o tava dreptunghiulara si coace-o circa 40 minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.
- prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior).
- freaca separat 200 grame de unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita de esenta de vanilie.
- dupa ce se raceste budinca, adaug-o treptat in compozitia de unt si amesteca bine.
- pune deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura.
- aseaza o foie de pandispan si unge-o cu jumatate din cantitatea de crema, peste care pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , pe care o vei unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.
- presara nuca si rade ciocolata deasupra
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.