Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura MORENA

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Prajitura Morena este delicioasa, eleganta si relativ usor de facut(doua ore). Merge atat la ocazii speciale, cat si in orice moemnt ai pofta de o prajitura buna.

Prajitura MORENA
Prajitura MORENA

Ingrediente:

- 2 foi de pandispan cu cacao (cumparate);

Pentru blatul cu nuca:

- 5 oua;

- 5 linguri de zahar;

- 3 linguri de faina;

- un plic de praf de copt;

- 4 linguri de nuca.

Pentru crema:

- 2 plicuri de budinca cu vanilie;

- 600 ml lapte;

- 5 linguri de zahar.

Mod de preparare:

- separa albusurile de galbenusuri si bate-le pana obtii o spuma tare.

- freaca galbenusurile impreuna cu zaharul si pune amestecul peste albusuri.

- adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca prin intermediul unei linguri de lemn.

- peste aceasta compozitie adauga si nuca si amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

- toarn-o intr-o tava dreptunghiulara si coace-o circa 40 minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.

- prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior).

- freaca separat 200 grame de unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita de esenta de vanilie.

- dupa ce se raceste budinca, adaug-o treptat in compozitia de unt si amesteca bine.

- pune deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura.

- aseaza o foie de pandispan si unge-o cu jumatate din cantitatea de crema, peste care pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , pe care o vei unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.

- presara nuca si rade ciocolata deasupra

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!