Ciorba de miel ardeleneasca este o ciorba traditionala, foarte gustoasa, cu smantana si leustean. Ciorba din cap de miel si bucati de carne de miel se face usor, cu ingrediente simple. Va las acum sa decoperiti lista de ingrediente si cum se pregateste ciorba de miel ardeleneasca:
CIORBA ARDELENEASCA DE MIEL |
capul si bucati de carne de miel (pot fi de la gat si ce ramane de langa coaste)
3 morcovi
1 patrunjel
1 telina
1 ceapa alba
2 cepe verzi
1 catel usturoi
300 ml smantana pentru gatit
3 galbenusuri
2 linguri ulei
3 linguri orez
3 linguri otet pentru oparit
1 lingura otet / zeama de lamaie/ bors
1 lingura faina
sare
piper boabe
1 frunza dafin
frunze leustean
MOD DE PREPARARE:
Spalam si curatam carnea.
Pentru inceput o oparim in apa cu otet.
Aruncam apa si punem carnea iar la fiert in apa rece cu sare.
Avem grija sa fie acoperita
Vom indeparta spuma de cate ori este nevoie.
Legumele le taiem marunt si le calim in ulei, apoi le inabusim cu putina apa.
Le punem la fiert in oala in care fierbem carnea, adaugand si usturoiul, frunza de dafin, frunzele de leustean si boabele de piper.
Orezul il vom fierbe separat.
Cand este fiarta carnea o scoatem si o alegem de pe oase, portionam bucatile mai mari, apoi le punem inapoi in oala.
Adaugam orezul, otet dupa gust (zeama de lamaie sau bors) fierbem 4-5 minute, apoi punem dressingul din faina, galbenusuri si smantana de gatit.
Dressingul este diluat in prealabil cu 4-5 polonice de zeama fierbinte si abia dupa aceasta operatiune se pune in oala.
Este important ca dressingul sa ajunga la o temperatura apropiata de a ciorbei, asa ca zeama calda o punem treptat peste smantana cu oua si faina, iar in oala se pune tot treptat, nu se toarna tot lichidul dintr-o singura miscare.
Mai lasam sa fiarba cateva clocote (nu se va branzi pentru ca avem si faina!), saram cat este nevoie si ciorba este gata.
O mancam fierbinte cu verdeata si smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.