Ruladă din carne tocată cu paste. Un fel de mâncare fierbinte deosebit de gustos. Această ruladă cu siguranță va cuceri pe oricine o va gusta. Carnea este suculentă, iar aspectul te ademenește să mai mănânci o felie!
Un preparat excepțional de bun din carne tocată |
-500 gr de carne tocată;
-120 gr de paste tubulare bucatini;
-2 linguri de griș;
-1 lingură de amidon;
-1 ou;
-50 gr de unt;
-1 cățel de usturoi;
-1 ceapă;
-1/2 linguriță de sare;
-1/4 linguriță de turmeric;
-1/4 linguriță de boia;
-piper negru – după gust;
-1 legătură de pătrunjel, mărar.
MOD DE PREPARARE:
1.Turnați apă într-o cratiță, o dați în clocot, adăugați sare, apoi puneți pastele și le fierbeți, cât să rămână puțin crude.
2.Transferați pastele într-un vas, adăugați boia și turmeric, apoi amestecați.
3.Așezați pastele pe o folie alimentară, le rulați și le dați la frigider.
4.Tăiați ceapa bucăți mici, apoi o tocați cu cuțitul.
5.Turnați 1 lingură de ulei în tigaie, adăugați ceapa și o prăjiți, până devine translucidă.
6.Amestecați carnea tocată cu unt moale, ou, griș, amidon, usturoi dat prin presă, sare, piper negru și ceapă prăjită. Bateți compoziția obținută de vas.
7.Tocați verdeața.
8.Așezați pe masa de lucru câteva straturi de folie alimentară, adăugați tocătura și formați un dreptunghi, de lungime pastelor. Îl presărați cu verdeață.
9.Așezați pastele și rulați rulada, ajutându-vă cu folia.
10.Transferați rulada pe staniol și o împachetați.
11.Puneți rulada într-o tavă și o coaceți la cuptorul preîncălzit până la 200°C timp de 40 de minute. Descoperiți rulada și o lăsați la cuptor pentru încă 5-7 minute.
Lăsați rulada să se răcorească, apoi o porționați. O puteți servi cu legume. Este la fel de gustoasă și caldă, și rece. Rulada va fi apreciată în special de amatorii de paste cu pârjoale.
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.