Tocanita de porc cu ardei capia copt si usturoi este o mancare satioasa si gustoasa. Ori de cate ori avem pofta de o mancare din carne de porc cu sos, pregatesc acest fel de tocanita pe care o servim alaturi de un piure de cartofi si salata de varza dulce sau mamaliguta si muraturi. Daca nu va plac mancarurile mai grase puteti inlocui ceafa de porc cu pulpa sau spata de porc dar costitele de porc nu le inlocuiti cu nimic deoarece dau un gust minunat preparatului.
Tocanita de porc cu ardei capia copt si usturoi |
Mod de preparare
- Se curata si se spala legumele
- Ceapa taiata julien se caleste impreuna cu morcovii taiati rondele si ardeiul capia copt taiat fasii subtiri pentru aprox 5min la foc mediu
- Carnea taiata cubulete nu foarte mici si costitele de porc se pune peste ceapa impreuna cu boiaua se mai caleste 2-3min, nu mai mult
- Se adauga apa fierbinte cat sa acopere carnea de un deget, doua si se lasa la fiert la foc potrivit
- In timpul fierberii se adauga pasta de ardei, sarea, boabele de piper si frunza de dafin
- Cand tocanita este gata se opreste focul, se adauga usturoiul tocat si cateva frunze de patrunjel tocate, se acopera cu capac si se lasa sa stea cateva minute bune inainte de servire
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.