Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
O mancare simpla si delicioasa cu ingrediente la indemana oricui. Acest pilaf de orez cu pui se pregateste incet la cuptor. Ideea este ca rezultatul final sa fie pe gustul tuturor. De aceea ma straduiesc sa gatesc de fiecare data feluri care stiu ca vor fi apreciate de toti.
Orez taranesc cu carne de pui la cuptor |
- aproximativ 0,8 kg carne de pasăre
- 1 ½ cană orez
- 1/2 ardei gras
- 1 morcov
- ¼ rădăcină țelină
- 2 cepe mari
- 5- 6 roșii
- 3- 4 linguri ulei
- 5- 6 grăunți de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 3 căni supă pasăre/legume
- sare
- piper (după gust)
Mod de preparare
-Se curăță, se spală legumele, respectiv, ardeiul gras, morcovul, țelina, cepele, se taie cuburi sau julien, după preferință, iar pătrunjelul se toacă mărunt.
-Se spală, se decojesc roșiile și se taie în cuburi mai mici sau se dau pe răzătoare.
-Se curăță grăunții de usturoi și se taie fiecare în jumătate sau sferturi.
-Se spală orezul în 2 sau 3 ape.
-Într-o cratiță se pune uleiul la încins, apoi bucățile de carne și se prăjesc puțin, întorcându-se pe ambele părți, până își schimbă culoarea și se rumenesc un pic.
-Când considerați că sunt gata, se scot bucățile de carne și se pun separat în alt vas.
-În uleiul în care s-a prăjit carnea se adaugă ceapa și se lasă pe foc câteva minute, până când aceasta începe să sticlească și devine ușor aurie. Dacă vă deranjează ”ceapa prăjită”, puteți adăuga 1-2 linguri de apă/ supă fierbinte peste ceapă, pentru ca aceasta să se ”călească” înnăbușit.
-Când ceapa s-a înmuiat puțin se adaugă ardeiul, morcovul, țelina tăiate, sarea, se amestecă toate și se mai lasă câteva minute să fiarbă până când și aceste legume se înmoaie foarte puțin.
-Peste legume se pune orezul spălat și scurs bine de apă, se amestecă, lăsându-se și el puțin să se călească până absoarbe tot lichidul din cratiță.
-La sfârșit, se pune peste orez supa fierbinte, se omogenizează, se lasă la foc mic până începe să fiarbă, iar după 2-3 clocote se adaugă roșiile și graunții de usturoi. Se lasă să fiarbă apoi acoperit cu capacul, la foc mic, cca 10-15 minute, sau până când orezul este aproape fiert și a absorbit aproape tot lichidul.
-Se potrivește de sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, după care se omogenizează orezul.
-În această etapă, se pun în orez bucățile de carne prăjite puțin, care au fost puse de o parte și se bagă cratița în cuptorul preîncălzit la 180 grd. C. Dacă nu ați pregătit totul până acum într-o cratiță largă, care să poată fi introdusă în cuptor, se golește întreg conținutul cratiței într-o tavă mai înaltă, peste bucățile de carne care s-au așezat pe fundul tăvii.
-Orezul se lasă în cuptor cca 30-40 minute, sau, până când orezul este fiert și se rumenește frumos deasupra.
-Când orezul este gata, se scoate din cuptor.
-Se servește cald, sau după preferință, cu salată.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.