Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Carnea de pui se gateste rapid si poate fi combinata cu o multime de garnituri si mirodenii.
Insa, de la pui, pulpele sunt cele mai apreciate, pentru ca din ele se
poate pregati o masa delicioasa si care te face sa uiti de cutit si
furculita.
In cele ce urmeaza iti oferim o modalitate in care poti pregati pulpele de pui. Astfel, nu o sa ramai niciodata in pana de idei cand vine vorba de gatitul pulpelor de pui:
Ingrediente:
In cele ce urmeaza iti oferim o modalitate in care poti pregati pulpele de pui. Astfel, nu o sa ramai niciodata in pana de idei cand vine vorba de gatitul pulpelor de pui:
Pulpe de puipe pat de lamaie cu sos de usturoi si ciuperci |
- 4 pulpe pui
- 4 aripioare
- 500 g ciuperci
- 1-2 lămîi
- 1 caciulie usturoi
- 300 ml vin alb
- 1 lingura condimente pentru pui
- 2-3 linguri sos de soia
- 4-5 cepe verzi
- ardei rosu
- 50 g cascaval afumat
- patrunjel verde
- 1 lingura untura
- piper negru
- 1/2 lingurita chilli
Mod de preparare:
Inlaturam pielita de pe pulpele de pui, apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui, piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia. La fel frecam si aripioarele.
Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele. Intr-o tava unsa cu putina untura presaram feliile de lămîie, ceapa si usturoiul taiate.
Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate. Curatam ciupercile si piciorusele lor, cascavalul il taiem feliute subtiri, patrunjelul verde il tocam. Preparam sosul de usturoi din restul de usturoi presat, doua linguri de ulei de masline, o lingura de patrunjel verde tocat si 100 ml vin. Le amestecam pe toate sa se omogenizeze.
Ciupercile le asezam peste aripioarele si pulpele de pui si cu ajutorul unei lingurile punem in palaria ciupercutelor putin din sosul de usturoi.
Restul sosului il punem in tava in care am adaugat si cele 200 ml de vin alb.
In fiecare palarioara de ciuperca, mai adaugam cate o feliuta de cascaval afumat si cate o feliuta de ardei rosu. Feliile de lamaie ramase pe punem deasupra peste carne.
Dam tava cu carne la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora, sa se coaca bine pulpele si aripioarele. Cand sunt bine rumenite le servim alaturi de ciuperci si o salata de varza, amestecata cu putina varza rosie si 2-3 rosii cherry.
Pofta mare sa aveti !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.