Tiropitakia e absolut grozava! Aceste placintele grecesti cu branza, din foitaj, ne-au cucerit definitiv, cum sper sa va cucereasca si pe voi.
Tiropitakia, placintele grecesti cu branza (din foitaj) |
Pentru placintele:
- 800 g aluat foitaj
- 250 g branza Feta
- 100 g branza dulce de vaci
- 1 ou mare, batut cu un praf de sare
Pentru uns deasupra:
- 2 galbenusuri
- seminte de susan
Mod de preparare:
Prima si prima data se decongeleaza aluatul de foitaj, dar nu complet, apoi se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare); se tapeteaza cu hartie de copt o tava mare de la aragaz si se infaineaza suprafata de lucru.
Aluatul se intinde usor cu sucitorul, pentru a-l subtia putin, si se taie in patrate egale:
Se pregateste umplutura, amestecand branza Feta, faramitata cu furculita, cu branza de vaci si oul batut, si se aseaza gramajoare in mijlocul fiecarui patrat:
„Plicurile” de aluat se inchid:
Si se „sigileaza” cu dintii unei furculite (se poate intampla ca umplutura sa iasa putin cand faceti asta, dar nu-i nicio problema!):
Se transfera placintelele in tava de copt:
Se ung cu galbenus (cate un galbenus la o foaie de aluat, la o tava) si se presara cu seminte de susan:
Tiropitakia se coc, in cuptorul bine incalzit, cca. 20 de minute sau pana cand cresc si se rumenesc frumos:
Sunt extraordinar de gustoase fierbinti dar si cand se racesc sunt bune!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.