Iubesc gustul acrișor al fructelor de pădure, iar astăzi voi lăsa o rețetă delicioasă care va surprinde prin gustul intens, ușor acrișor. Astăzi am pregătit piept de pui în sos de fructe de pădure, o rețetă ușor de preparat, dar cu un rezultat impresionant, care va câștiga admirația celor ce o vor gusta.
Piept de pui în sos de fructe de pădure |
- piept de pui – 4 bucăți;
- vin roșu 125 ml;
- fructe de pădure 125 g;
- ghimbir ras 1 lingură;
- miere 2 linguri;
- piper;
- nucșoară;
- cuișoare măcinate;
- condimente pui;
- ulei floarea soarelui.
Mod de preparare:
Crestează pieptul de pui pe partea cu pielea și adaugă condimentele de pui.
Lasă-l la marinat în frigider 30 de minute.
Prăjește pieptul de pui în ulei încins, pe ambele părți, până ce pielea devine rumenă.
Când pielea s-a rumenit, așează pieptul într-o tăviță și dă la cuptorul încins la 200°C pentru 15 minute.
Peste uleiul în care s-a prăjit carnea toarnă vinul și pune pe foc frecând depunerile de pe fundul tigăii.
Pune apoi fructele de pădure și lasă-le la foc mic 5 minute, până se înmoaie.
Adaugă apoi mierea și condimentele (cuișoare, ghimbir, nucșoară, piper).
Lasă-le pe foc câteva minute, apoi adaugă sosul rămas din tava în care s-a copt carnea la cuptor.
Trece sosul astfel obținut printr-o sită, pasând fructele cu o spatulă sau o lingură.
Se iau bucățile de piept, se taie felii și se montează farfuria.
Rețeta este pentru 4 bucăți de piept de pui, dar eu am facut doar două bucăți.
Poți folosi câteva fructe de pădure pentru a monta farfuria.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.