Pulpele de gasca cu ciuperci la cuptor se prepara usor si nu necesita ingrediente speciale. Pe langa pulpe, ai nevoie de ciuperci, vin alb, ceapa, unt si condimente. Aceasta mancare se serveste calda, cu piure cremos de cartofi, alaturi de o salata simpla, verde, cu sos de lamaie.
Pulpe de gasca cu ciuperci |
2 pulpe de gasca,
100 ml vin alb sec,
sare si piper dupa gust,
2 buc ceapa rosie,
200 gr ciuperci prospete,
3 linguri ulei,
50 gr unt.
Mod de preparare:Adaugam vinul si acoperim tigaia. Se fierbe la foc mic cateva minute, apoi adaugam 200 ml apa calda.
Se lasa sa fiarba cca 1 ora , la foc mic.Pulpele de gasca impreuna cu sosul format se pun intr-o tava , adaugam ceapa taiata rondele si 100 ml apa calda.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 1 ora si 20 min.Periodic se adauga peste pulpe sosul format , daca sosul scade se poate adauga suplimentar apa calda.
Cu 10 minute inainte de a scoate friptura din cuptor, tragem ciupercile la tigaie. Ciupercile taiate in patru parti se pun intr-o tigaie cu unt. Le
lasam se se prajeasca cateva minute, apoi adaugam sare si piper dupa
gust.
Pulpele de gasca se servesc pe pat de piure din cartofi cu sos si ciuperci.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.