Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Friptura de porc la cuptor

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Friptura de porc la cuptor nu poate lipsi de pe masa de sarbatori. Este delicioasă, există foarte multe rețete care pot fi puse în aplicare chiar și de către cei care nu sunt bucătari. Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de români. 

Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor

Friptură de porc la cuptor cu ciuperciFriptură de porc la cuptor cu ciuperci

Friptură de porc la cuptor cu ciuperci

 Ingrediente

– 1 kg pulpă de porc
– 250 g ciuperci
– 30 g unt
– 250 ml vin roşu
– 3-4 căţei de usturoi
– sare
– piper

Mod de preparare

Crestezi pulpa de porc şi o împănezi din loc în loc cu bucăţi de usturoi. 

Aşezi carnea în tavă, asezonezi cu sare şi piper după gust, torni vinul, o acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptor, la foc mic. 

Speli ciupercile şi le sotezi în unt. 

Când furculiţa intră cu uşurinţă în carne, dai deoparte folia şi pui ciupercile. 

Laşi friptura să se rumenească 10-15 minute.

Friptură de porc la cuptor cu cartofiFriptură de porc la cuptor cu cartofi

Friptură de porc la cuptor cu cartofi

 Ingrediente

  • 2 bucati piept de porc cu soric (ca. 1 kg/bucata)
  • 1,5 kg cartofi
  • 5 cepe (si rosii si galbene)
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • chimen
  • paprica

Mod de preparare

Pentru friptura de porc la tavă pe pat de cartofi am crestat mai întai șoricul. 

Nu crestați foarte adânc, doar la 1-2 cm adâncime, fără a ajunge la carne. 

Se caută o tavă mai adâncă, suficient de încăpătoare. 

Condimentăm bucățile de carne, pe ambele părți, cu sare, piper și chimen. 

Deasupra șoricului am presărat un praf de paprica. 

Este foarte importantă frecarea temeinică a șoricului cu sare – asa se va obține crusta crocantă (sarea scoate apa din țesuturi).

Se curată cartofii și se taie în 2 sau 4, să rămână bucăți mari. 

Se sărează ușor. 

Ei vor fi până la urmă sub carne și astfel se vor condimenta și de la sucurile scurse din friptură. 

Se adaugă și cepele tăiate în 4, și usturoiul feliat. 

Friptura se va lăsa în cuptor o oră și jumătate la 200° C (treapta înaltă la cele cu gaz), așa acoperită. 

După o oră și jumătate se scoate folia.

Dupa scoaterea foliei, friptura se mai lasă 2 ore la 160° C (treapta medie spre joasă la cele cu gaz). 

Se va coace lent, se va rumeni bine, se va scurge toată grăsimea peste cartofii care se vor coace și ei. 

Cartofii nu se sfărâmă, rămân întregi și suculenți, aromatizați. 

Dacă aveți carne mai subțire sau mai puțin grasă, reduceți timpul de coacere. 

Daca alegeți o carne slabă, va trebui sa adaugați și un pic de untură de porc peste carne.

Friptură de porc la cuptor cu vin

 

Friptură de porc la cuptor cu vin

Ingrediente

– 500 grame pulpă de porc

– 300 ml vin roşu dulce

– un căţel de usturoi

– 3 morcovi

– o ceapă

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 foi de dafin, cimbru

– ardei iute uscat

– sare şi piper.

Mod de preparare

Într-un vas punem bucata de pulpă şi cu ajutorul cuţitului împănăm friptura cu bucăţi de usturoi. 

Adăugăm 250 ml vin şi cele două linguri cu ulei de măsline. 

Condimentăm cu sare, piper, ardei iute, foi de dafin şi cimbru, acoperim vasul şi îl lăsăm la frigider pentru 2-3 ore. 

Într-un vas ceramic punem morcovii şi ceapa tăiată şi pe acest pătuţ de legume, bucata de friptură. 

Turnăm întreaga marinadă şi dăm la cuptor.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!