Aceasta reteta introduce legume intr-unul dintre preparatele
traditionale ale fiecarei familii. Este delicioasa cu ciuperci, mazare
si ardei. Folosind o cantitate mica de branza Roquefort, ne asiguram ca
sosul este cremos si plin de savoare, dar fara sa contina prea multe
grasimi.
|
Macaroane cu ciuperci si branza |
Ingrediente
- 225 g macaroane sau rigatoni
- 170 g mazare congelata
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- ardei gras rosu curatat de seminte si tocat
- 225 g ciuperci taiate in sferturi, daca sunt mari
- 30 g faina
- 600 ml lapte semidegresat
- 1 lingura mustar
- 55 g branza Roquefort taiata bucatele
- sare si piper
Topping
- 30 g branza Cheddar matura rasa
- 55 g firimituri proaspete de paine
Mod de preparare
Se
incalzeste cuptorul la 220°C. Se fierb pastele 10-12 minute sau conform
instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt aproape al dente. Se adauga
mazarea in ultimele 2 minute ale intervalului de timp. Se scurg bine
pastele si mazarea.
Se
incinge uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se gateste ardeiul gras
1-2 minute. Se adauga ciupercile si se gatesc 2-3 minute sau pana ce se
moaie, amestecand ocazional.
Se
adauga faina, apoi se incorporeaza treptat laptele si se da in clocot,
amestecand. Se fierbe incet, pana ce sosul se ingroasa.
Se
adauga mustarul si branza Roquefort si se asezoneaza dupa gust
(atentie, branza Roquefort este destul de sarata); se amesteca pana ce
branza s-a topit. Se adauga pastele si mazarea si se amesteca bine. Se
toarna mixtura intr-un vas termorezistent.
Se
amesteca branza Cheddar cu firimiturile de paine si se presara peste
mixtura de paste. Se pun la cuptor 10-15 minute sau pana cand se
rumenesc putin si incep sa bolboroseasca.
Se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.