Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Macaroane cu ciuperci si branza

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Aceasta reteta introduce legume intr-unul dintre preparatele traditionale ale fiecarei familii. Este delicioasa cu ciuperci, mazare si ardei. Folosind o cantitate mica de branza Roquefort, ne asiguram ca sosul este cremos si plin de savoare, dar fara sa contina prea multe grasimi.

Macaroane cu ciuperci si branza

Macaroane cu ciuperci si branza

Ingrediente

  • 225 g macaroane sau rigatoni
  • 170 g mazare congelata
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • ardei gras rosu curatat de seminte si tocat
  • 225 g ciuperci taiate in sferturi, daca sunt mari
  • 30 g faina
  • 600 ml lapte semidegresat
  • 1 lingura mustar 
  • 55 g branza Roquefort taiata bucatele
  • sare si piper
Topping
  • 30 g branza Cheddar matura rasa
  • 55 g firimituri proaspete de paine

Mod de preparare 

Se incalzeste cuptorul la 220°C. Se fierb pastele 10-12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt aproape al dente. Se adauga mazarea in ultimele 2 minute ale intervalului de timp. Se scurg bine pastele si mazarea.

Se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se gateste ardeiul gras 1-2 minute. Se adauga ciupercile si se gatesc 2-3 minute sau pana ce se moaie, amestecand ocazional.

Se adauga faina, apoi se incorporeaza treptat laptele si se da in clocot, amestecand. Se fierbe incet, pana ce sosul se ingroasa.

Se adauga mustarul si branza Roquefort si se asezoneaza dupa gust (atentie, branza Roquefort este destul de sarata); se amesteca pana ce branza s-a topit. Se adauga pastele si mazarea si se amesteca bine. Se toarna mixtura intr-un vas termorezistent.

Se amesteca branza Cheddar cu firimiturile de paine si se presara peste mixtura de paste. Se pun la cuptor 10-15 minute sau pana cand se rumenesc putin si incep sa bolboroseasca. 

Se servesc imediat.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!