Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pentru mesele pregătite cu ocazia sărbătorilor de iarnă aveţi nevoie de o reţetă mai deosebită. Vă propunem reţete delicioase şi rafinate, pe care le-aţi fi putut foarte bine comanda într-un restaurant de elită.
Coşuleţe din cotlet de porc umplute cu ciuperci |
- 500-600 g cotlet de porc dezosat
- 20 g slănină
- 300 gr ciuperci
- 300 gr fasole verde (sau din conservă)
- 2-3 legături de ceapă verde sau o ceapă albă
- 1/2 ardei gras roşu
- 1 linguriţă muştar (opţional)
- 50 g unt (se poate înlocui cu ulei)
- 2-3 caţei de usturoi
- Piper, sare
- 100 ml zeamă de oase sau apă
Mod de preparare:
1. Curăţaţi bine carnea, apoi, cu un cuţit ascuţit, desfaceţi bucata de pulpă, astfel încât să obţineţi o bucată cât mai mare şi mai subţire de carne, asemanatoare unui şniţel de dimensiuni mari.
2. Bateţi uşor carnea cu un ciocan de şniţele, apoi presăraţi sare şi piper.
3. Separat, preparăm umplutura de ciuperci. Slănina se taie mărunt şi se prăjeşte la foc mic până devine sticloasă. Ciupercile curăţate se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă cu ceapa călită în ulei şi ardeiul tăiat în cubuleţe. Se presară un vârf de cuţit de boia şi sare şi se lasă să fiarbă în zeama lor.
4. Pentru fiecare bucată de carne scoateţi câte o linguriţa din ciupercile pregătite. Adăugaţi 2-3 linguri de pesmet, cât să absoarbă zeama ce a mai rămas de la ciuperci. Puneţi câte o linguriţă din amestec în mijlocul fiecărei bucăţi de carne. Cu ajutorul a trei scobitori, clădiţi cuiburile de carne, pe care le puneţi apoi într-o tavă. În tavă puneţi de asemenea cam ½ cană de apă sau zeamă de carne şi o bucăţică de unt de mărimea unei nuci. Pentru a da o aromă mai exotică, opţional se poate adaugă şi o linguriţă de muştar. Se dă la cuptor.
5. Se coace la foc mic, aproximativ 30 de minute, apoi, pentru a capătă culoare, la foc mai iute, cam 10 minute.
6. Între timp, se fierbe fasolea verde în apă cu sare şi unt. Pe timp de iarnă se poate folosi la fel de bine fasole verde din conservă. Când e gata, se scurge de apă şi se amestecă cu mujdei de usturoi.
7. Nu ne-a mai rămas decât să pregătim cuibul pentru coşuleţele de carne. Într-un platou, se pun restul de ciuperci, de jur împrejur se pune fasolea verde, iar în centru aşezăm coşuleţele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.