Astfel că nu este de mirare că brânza joacă un rol important și în preparatul naţional din Vorarlberg: pe Valea Rinului se numeşte "Spätzle", iar în Bregenzerwald "Knöpfle" şi se serveşte cu diferite tipuri de brânză topită într-un bol de lemn.
Vorarlberger Käsknöpfle (Tăieţei cu brânză) |
- 600 g făină, din care 400 g făină din grâu dur
- 6 ouă
- 1 lingură griş
- 1 lingură apă
- 1 lingură sare şi apă
- 400 g amestec de brânzeturi (Räßkäse, Bergkäse, Sura-Käse)
- 1 ceapă mare
- unt
Mod de preparare (Reţetă de la "Verein Bewusstmontafon"):
Făina, ouăle, grişul, sarea şi apa se amestecă repede până se formează un aluat – trebuie însă să mai rămână urme de făină.
Se trece aluatul prin răzătoare în apă fierbinte.
Se lasă tăiţeii să fiarbă până se
ridică la suprafaţă, se strecoară şi se pun pe lung într-un vas
preîncălzit, apoi se rade brânza peste.
Peste se presară inelele de ceapă călită.
Pentru pregătirea tăiţeilor se folosesc diferite tipuri de brânză în funcţie de regiune sau de tradiţia din familie.
Garnitură: salată de cartofi, salată verde sau spumă de mere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.