Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Găluşte cu şuncă din Tirol

Retete si gust

Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru toate preparatele din Tirol regula este: în mod tradiţional se folosesc doar produse locale la care se adaugă carne din fermele proprii sau vânat din pădurile din regiune. Cel mai tipic preparat tirolez sunt "găluştele tiroleze" cărora în Tirol li se mai spune "găluşte cu şuncă" sau pur şi simplu "găluşte"

Găluşte cu şuncă din Tirol

Găluşte cu şuncă din Tirol

Ingrediente:

  • 6 chifle uscate
  • 1⁄4 l lapte
  • 2-3 ouă
  • 100 g şuncă
  • 150 g cârnați afumați (evtl. şi carne afumată sau cârnaţi afumaţi uscați)
  • 30 g unt
  • 1/2 ceapă
  • pătrunjel, arpagic verde
  • cca. 3 linguri (60-80 g) făină
  • supă de carne sau apă cu sare

Mod de.preparare:

Se taie chiflele cubuleţe şi se sărează. 

Laptele se bate împreună cu ouăle şi se toarnă peste pâine, se amestecă puţin, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră.

Șunca se taie foarte fin şi se prăjeşte. 

Carnea afumată se taie mărunt şi se prăjeşte și ea, cârnatul uscat se taie mărunt şi se pune direct pe pâine. 

Se adaugă ceapa călită în unt şi verdeaţa tocată. 

Se presară făină, se amestecă totul până când compoziţia devine solidă.

Se formează cu mâinile umede 8-12 găluşte şi se rotunjesc bine. 

Se adaugă găluştele în supa care fierbe şi se lasă la fiert 12 minute. 

Găluştele trebuie să fie netede la exterior, iar în interior compoziţia să fie pufoasă. 

Dacă găluştele sunt prea moi, se mai adaugă făină şi se presează bine atunci când li se dă forma. 

Găluştele prea tari se înmoaie cu lapte cu ou. 

Găluştele fierte se vor ridica la suprafaţă.

Conform obiceiului din bătrâni, prima găluşcă se mânâncă cu supă, a doua cu varză acră, varză roşie sau salată de varză dar şi cu preparate din carne cum ar fi gulaşul.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!