O reteta din cartea regala de bucate a Principesei Margareta care merita toata atentia...mie mi-a placut tare mult asa ca va invit sa o probati!
Sufleu dublu cu crema elvetiana |
- 300 ml lapte
- 100 gr spanac
- 50 gr branza Gruyere rasa
- 3 oua (galbenusurile separate de albusuri)
- 40 gr unt
- 40 gr faina
- 50-100 gr parmezan ras
- 250-300 gr smantana
- sare, piper, nucsoara dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul (nu mult).
Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi compozitia de spanac cu lapte.
Tinem vasul la foc mic maxm 5 minute pana compozitia devine cremoasa.
Tragem cratita de pe foc, adaugam branza Gruyere rasa, sarea piperul si nucsoara dupa gust (de regula un mic praf).
Amestecam bine si adaugam galbenusurile iar la final albusurile spuma.
Se incalzeste dinainte cuptorul la 175 grade.
Se ung cu unt bolurile in care se vor coace sufleurile.
Se aseaza aluatul in boluri, apoi se pun intr-o tava cu apa pana la jumatate.
Le coacem pentru 30 de minute apoi le scoatem prin rasturnare dpa ce trecem cu un cutit pe marginea lor.
Se unge o tava se presara jumatate din parmezan si apoi se aseaza sufleurile.
Vasul se acopera cu folie si se da la rece peste noapte.
Inainte de a servi se pune smantana si parmezanul ramas deasupra si se mai coc 30 de minute la 175 de grade.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.