Pentru perioada în care îți permiți să mănânci pește, trebuie să încerci acest preparat. Mâncarea este tradițională lipovenească și precum majoriatea are la bază ceea ce oferea natura.
Rețetă pentru malasolca, preparatul iubit de cei din Delta Dunării |
- 1 peşte întreg, sărat şi uscat (1,5 kg)
- 1,5 kg cartoţi medii
- 2-3 morcovi, opţional
- oţet sau hrean în oţet
- 1 căpăţână de usturoi
- 100 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Ține peștele la desărat în apă rece peste noapte sau chiar preț de o zi întreagă, ulterior fierbe-l până se desprinde extrem de ușor de pe oase.
Cartofii spală-i bine și pune-i și pe ei la fiert direct în coajă.
E de preferat să alegi cartofi care au aceleași dimensiuni pentru a fi gata în același timp.
Poți să servești peștele cu morcov fiert și ceva verdeață care este pe gustul tău.
Unii pun ca decor mărar, dar poți folosi și pătrunjel.
Curăță usturoi, zdrobește-l și presară peste sare și ulei.
Amestecă până se face o maioneză și e gata mujdeiul.
Dacă ți se pare puțin greoi de digerat, poți pune oțet sau hrean peste el.
Este unul din felurile de mâncare care se servește la mese obișnuite, dar dacă este aranjat puțin mai altfel poate să fie și atracția serii.
E simplu de făcut, extrem de delicios și sigur toată lumea va pleca mulțumită de la masă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.