Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Scordolea, deliciu lipovenesc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Scordolea – reteta veche dobrogeana, lipoveneasca, autentica, e una dintre retetele pescaresti mai putin cunoscute. E un amestec de piure de cartofi, peste fiert, totul usturoiat din belsug. O reteta extrem de simpla, dar cu un gust fantastic.

Scordoleaua se face din peste uscat cel mai adesea. Se poate folosi și pește proaspăt, care se sărează și se lasă la sare câteva ore sau 1-2 zile.

Scordolea, deliciu lipovenesc

Scordolea, deliciu lipovenesc

Ingrediente:

-peste uscat
-cartofi galbeni
-usturoi

Mod de preparare:

Tăiați cartofii felii sau cuburi și îi fierbeți în apă cu puțină sare, exact ca pentru piure.

Când cartofii sunt gata, scurgeți apa în care au fiert, dar păstrați deoparte cam 150-200 ml.

Pasați cartofii cu mixerul, blenderul vertical sau cu presa de cartofi. 

Treceți și usturoiul prin presă.

Adăugați sucul de lămâie, uleiul de măsline și omogenizați.

Subțiați piureul cât de mult vă place, folosind apa în care au fiert cartofii păstrată deoparte.

Potriviți gustul de sare și piper și serviți scordoleaua cât e caldă, simplă, ca fel principal sau garnitură la pește, carne sau legume la grătar.

După preferințe îi puteți adăuga: nuci, bucățele de măsline, roșii uscate, frunze de ceapă verde tocate mărunt, etc.


Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!