Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Kabsa este o mancare care se serveste mai ales in Arabia Saudita, unde
multi o socotesc mancarea nationala,dar si in restul tarilor din golf;
totusi se pare ca este originara din Yemen.
Este o mancare mixta - orez si carne.
Kabsa cu pui – specific tarilor arabe |
- -2 pahare de orez cu bobul lung (brun)
- -2 piepturi de pui (sau un pui intreg)
- -2 lingurite condiment de pui macinat (pentru marinat puiul):piper alb, coriandru, cardamon
- -2 lingurite ulei de masline (pentru marinat puiul)
- -sucul de la o lamaie mica (pentru marinat puiul)
- -120 gm pasta de rosii
- -2 cepe de marime medie taiate pestisori
- -2 lingurite condiment macinat pentru kabsa: scortisoara, cardamon, coriandru, galin gal (ghimbir albastru), chimin
- piper,
- foi de dafin
- nucsoara
- -1 lingurita cuisoare intregi
- -3-4 bucati loomi (lamai uscate negre)
- -3-4 lingurite ketchup (pentru pui)
- -4 linguri ulei de porumb
- -2-3 linguri stafide (lasate in apa calda 15 minute)
- -3-4 morcovi pentru supa de pui
- - 1 ceapa medie intreaga pentru supa de pui
- -4 pahare supa rezultata de la fiertul puiului strecurata
- -seminte de pin (optional)
- -seminte de migdale (optional)
- -seminte de alune cajou (optional)
Mod de preparare:
Puiul se condimenteaza cu condiment pentru pui, se stropeste cu ulei de masline si suc de lamaie si se lasa 2-3 ore.
Se curata morcovii si se pun intr-o cratita de fiert sub presiune cu o cepa intreaga si o lamie neagra in 2 litrii de apa.
Cand apa incepe sa fiarba se pune pieptul de pui taiat in jumatati .
Se fierbe 25 de minute.
Se scoate puiul si se aseaza intr-o tava termorezistenta.
Se unge cu ketchup, se stropeste cu ulei de masline si se presara cu piper proaspat macinat.
Se adauga putina supa de pui si se da la cuptorul incalzit la 220 de grade pana se rumeneste.
Uleiul de porumb se incinge intr-o cratita antiaderenta si se prajesc semintele de pin, migdale si cajou pana iau o culoare aurie.
Se scot intr-un bol.
In acelasi ulei se caleste ceapa pana devine aurie, apoi se adauga supa de pui, pasta de rosii, loomi, cuisoarele, condimentul pentru kapsa si stafidele.
Cand supa incepe sa fiarba se adauga orezul (oparit in prealabil si spalat).
Se acopera si se fierbe la foc mic 25 de minute.
Orezul se pune pe un platou impreuna cu puiul scos de la cuptor; se decoreaza cu semintele de pin, migdale sau cajou.
Se consuma cu salata mixta sau iaurt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.