Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Orez cu prune uscate, reteta veche, gustoasa, fara carne

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Prune uscate.  Acum nu se mai prea găsește așa ceva. În schimb prunele uscate care se găsesc la magazinele naturiste (și nu numai) sunt perfecte pentru rețeta asta. Dar, dacă găsiți să fie și afumate, nu le ocoliți, dau o aromă grozavă mâncării. Doar aveți grijă să le țineți câteva ore înainte în apă pentru că gustul de afumat să nu fie prea puternic.

Va recomand călduros să încercați și rețeta asta.

Orez cu prune uscate, reteta veche, gustoasa, fara carne
Orez cu prune uscate, reteta veche, gustoasa, fara carne

Ingrediente:

  • 150 g orez
  • 1 – 2 bucăți ceapă albă
  • 200 g prune uscate si afumate – se găsesc în piață sau la magazinele naturiste
  • 2 – 3 linguri ulei
  • sare după gust

Mod de preparare:

Pentru a se găti mai ușor, cu o seară înainte, se pot înmuia în apă prunele uscate. Nu e un pas obligatoriu ci doar dacă consistentă prunelor o cere. Puteți scoate și semințele din ele, eu de obicei nu le scot dar am grijă să avertizez familia să aibă grijă.
 Curat și spăl ceapă după care o tăi mărunt.
 Intr-o oala incapatoare, se incinge uleiul, se adauga ceapa cu putina sare si se prăjește ușor în puțin ulei, la foc mic, până devine translucidă și se înmoaie, durează circa 10 minute. Avem grija sa nu se arda si nici sa nu se rumeneasca
 Când ceapa s-a înmuiat, adaug orezul și mai călesc încă 2 – 3 minute.
 Adaug si prunele – daca le-ati tinut in prealabil in apa, le scurgeti bine de lichid inainte de a le pune peste orez.
 Mai călim laolaltă totul încă câteva minute, după care adăugăm apă fierbinte – trei – patru cesti de apa la 1 ceasca orez.
 Adaugam sare. Pentru a fi sigura ca pun cantitatea potrivita de sare, pun intai sare, amestec sa se topeasca, apoi gust apa. Aceasta trebuie sa fie sarata fix cat ne dorim sa aiba orezul sare – nu de alta dar orezul isi va lua sarea din apa.
 Se acopera ermetic oala cu un capac si da la cuptor incins la 180°C pentru 30 – 40 de minute. Daca nu aveti capa ermetic, acoperiti cu o folie de aluminiu pentru a impiedica aburii sa iasa. Daca apa se evapora excesiv, orezul se va arde. Cand e gata, scoatem de la cuptor, inlaturam cu grija capacul (grija sa nu va ardeti de la aburii fierbinti!) si cu o furculita, rascolim usor orezul. Il lasam sa stea inca 15 minute, timp in care orezul va absorbi si restul de lichid din oala. Orezul nostru cu prune e bun atat cald cat si rec 
Sfat:
  • Raportul orez – apa este de 3 – 4 cani apa la 1 cana orez – masurat vorbind la 100 g orez masuram 250 ml apa/lichid.
  • Adaugam apa fierbinte peste orez pentru a elimina timpii morti in care, bagand apa rece la cuptor, ar fi nevoie sa asteptam sa se incalzeasca pentru a incepe sa gateasca orezul. E drept orezul inceoe sa se umfle si sa se gateasca cat apa se infierbanta dar daca apa e deja calda, eliminam din pasii inutili ai avem siguranta ca totul e gata dupa o jumatate de ora.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!