Surpriza de la cuptor în loc de aperitiv cald…asa se poate numii acest preparat savuros!
Bulz muscelean |
- – mălai
- – apa
- – sare
- – brânză telemea tare (vaca, oaie sau amestec)
- – costiță afumată
- – ouă
- – smântână
- – unt
- – o legătură de mărar
Mod de preparare:
- Din apă , mălai și puțină sare, se pregătește o mămăligă tare și se dă la rece;
- Costița se taie fășii și se trage în tigaie, iar ouale se fierb mediu;
- Brânza se rade pe răzătoarea mare;
Se așează pe un ștergar curat și umed mămăliga și se întinde pe toată suprafața ca o foaie, lăsând loc pentru manevrarea ulterioară o fășie la bază lata de 2 cm.
Se pune într-un castron costița rumenită, ouale zdrobit bine, brânza rasă și câteva lingurițe de unt. Se amestecă bine până se obține o compoziție omogenă.
Se așează compoziția peste mămăliga întinsă pe ștergar în mod uniform, lăsând cam 1-1,5 cm pana la margine. Se apuca ștergarul de marginea de jos si se incepe rularea cu grije in asa fel încât mămăliga să nu prindă materialul textil .Se poate folosii și folie de aluminiusau plastic alimentar …
Se aseaza ruloul intr-o tava si se da la cuptor pana prinde culoare deasupra(rumen).
Se scoate de la cuptor și se taie felii mai groase folosind un cuțit trecut prin unt topit.
Se rade brânză deasupra și se așterne și smântână! Peste se pune mărar(decor)!
Poftă Bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.