Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Reteta polenta cu parmezan. Gustul traditional italian la tine acasa

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Polenta este o reteta traditionala italina similara mamaligii noastre, cu un adaos de unt si parmezan pentru a obtine o consistenta moale si pufoasa. Acestia folosesc proportia 1:4 (o parte malai si patru parti apa) si fierb foarte bine amestecul.

Pentru o consistenta mai moale se mai adauga o parte de apa.

Reteta polenta cu parmezan. Gustul traditional italian la tine acasa

Reteta polenta cu parmezan. Gustul traditional italian la tine acasa

Ingrediente:

  • O cana de malai pentru polenta
  • Patru cani de apa
  • O lingurita de sare
  • Cateva cuburi de unt
  • O mana de parmezan ras

Mod de preparare:

Se pune la fiert apa intr-o tigaie adanca din material neaderent si se adauga seara.

Cand a dat in fiert (observi bulele la suprafata) ia un tel si amesteca in apa cat sa creezi un vartej.

Adauga malaiul de polenta treptat si continua sa amesteci circular pana se incorporeaza intreaga cantitate.

Dupa ce ai incorporat malaiul si te-ai asigurat ca nu s-au format cocoloase, redu focul la mic si continua sa amesteci cu telul pana incepe sa se ingroase (in jur de 3-5 minute).

Daca ai o consistenta groasa, pune capacul pe tigaie si gateste pentru aproximativ 30 de minute. La fiecare 5-6 minute se ridica capacul si se amesteca bine. In momentul in care se ingroasa inlocuieste telul cu lingura de lemn cand amesteci.

Cand malaiul este fiert, ia tigaia de pe aragaz si adauga cateva cuburi de unt si amesteca. Adauga si parmezanul ras si amesteca pana se incorporeaza. Pune inapoi capul si lasa polenta sa se odihneasca 5 minute.

Ridica capul si potriveste de sare. Toarna polenta in recipientele dorite si asezoneaza cu o bucata de unt si parmezan ras. Reteta de polenta cu parmezan se poate servi cu mancare de carne, cu ciuperci sau cu lactate.

Stiai ca?

Pentru varianta vegana foloseste fulgi de drojdie inactiva, produs 100% vegan cu gust similar parmezanului.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!