Polenta este o reteta traditionala italina similara mamaligii noastre, cu un adaos de unt si parmezan pentru a obtine o consistenta moale si pufoasa. Acestia folosesc proportia 1:4 (o parte malai si patru parti apa) si fierb foarte bine amestecul.
Pentru o consistenta mai moale se mai adauga o parte de apa.
Reteta polenta cu parmezan. Gustul traditional italian la tine acasa |
- O cana de malai pentru polenta
- Patru cani de apa
- O lingurita de sare
- Cateva cuburi de unt
- O mana de parmezan ras
Mod de preparare:
Cand a dat in fiert (observi bulele la suprafata) ia un tel si amesteca in apa cat sa creezi un vartej.
Adauga malaiul de polenta treptat si continua sa amesteci circular pana se incorporeaza intreaga cantitate.
Dupa ce ai incorporat malaiul si te-ai asigurat ca nu s-au format cocoloase, redu focul la mic si continua sa amesteci cu telul pana incepe sa se ingroase (in jur de 3-5 minute).
Daca ai o consistenta groasa, pune capacul pe tigaie si gateste pentru aproximativ 30 de minute. La fiecare 5-6 minute se ridica capacul si se amesteca bine. In momentul in care se ingroasa inlocuieste telul cu lingura de lemn cand amesteci.
Cand malaiul este fiert, ia tigaia de pe aragaz si adauga cateva cuburi de unt si amesteca. Adauga si parmezanul ras si amesteca pana se incorporeaza. Pune inapoi capul si lasa polenta sa se odihneasca 5 minute.
Ridica capul si potriveste de sare. Toarna polenta in recipientele dorite si asezoneaza cu o bucata de unt si parmezan ras. Reteta de polenta cu parmezan se poate servi cu mancare de carne, cu ciuperci sau cu lactate.
Stiai ca?
Pentru varianta vegana foloseste fulgi de drojdie inactiva, produs 100% vegan cu gust similar parmezanului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.