Scrob: 3 reţete care te vor face să uiţi de clasica omletă |
Scrob clasic |
4 ouă
4 felii muşchi ţigănesc
100 g cârnaţi proaspeţi sau afumaţi, după gust
100 g caşcaval
½ ardei gras
½ legătură pătrunjel
½ legătură mărar
sare
piper
1lingură ulei
Mod de preparare:
Speli şi toci verdeaţa. Tai cubuleţe cârnatul, muşchiul, jumătate din cantitatea de caşcaval şi ardeiul gras, apoi le pui pe fiecare în câte un recipient.
Încingi uleiul şi adaugi pe rând cârnatul, ardeiul, mezelul pe care le întorci tot timpul.
Când încep să se rumenească adaugi caşcavalul şi, după ce s-a topit, pui ouăle bătute cu sare şi piper, după gust şi continui să amesteci.
Când e aproape gata adaugi verdeaţa şi o incorporezi bine. La final, razi restul de caşcaval şi o serveşti fierbinte.
Scrob ţărănesc
Ingrediente:Scrob ţărănesc
5 ouă
200 g telemea oi
100 g slăninuţă afumată
2 fire ceapă verde
1 legătură mărar
sare
piper
1 lingură ulei
Mod de preparare:
Spargi ouăle şi le baţi cu sare şi piper, după gust, apoi adaugi telemeaua rasă şi mărarul tocat.
Separat, încingi o lingură de ulei şi rumeneşti slăninuţa tăiată subţire şi ceapa tocată.
Torni ouăle şi amesteci continuu până când e gata.
Îl serveşti fierbinte.
Scrob moldovenesc
Scrob moldovenesc |
4 ouă
100 g smântână pentru gătit
1 linguriţă unt
1 legătură mărar
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare:
Spargi ouăle şi le baţi cu sarea şi piperul, adaugi smântâna şi mărarul tocat şi le amesteci bine.
Topeşti untul, răstorni ouăle şi amesteci până e gata.
Serveşti scrobul fierbinte.
Încearcă cele 3 reţete care te vor face să uiţi de omletă, garantat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.