Tradiția la români spune că în seara de Revelion trebuie să mănânci peşte, așa că am ales pentru tine o reţeta cu totul speciale.
Crap cu orez și legume |
4 fileuri proaspete de crap,
200 de grame de orez,
un morcov proaspăt,
o ceapă albă,
100 de grame de mazăre,
o conopidă mai mică,
200 de grame de unt de bună calitate,
o legătură proaspătă de pătrunjel,
sare,
piper negru proaspăt măcinat.
Mod de preparare:
Poți să cumperi peşte proaspăt și să îl feliezi acasă sau îi poți cere asta comerciantului.
Spală bine bucățile de peşte, tamponează-le cu un şervet de hârtie, după care presară puțin piper măcinat și sare.
Peştele se fierbe preț de 20 de minute iar în apa în care fierbe pune puțină sare și 100 de grame de unt topit.
Scoate-l după ce a fiert și păstrează-l cald.
În zeama păstrată adaugă legumele spălate, curăţate și tocate mărunt, inclusiv conopida.
După ce s-au fiert, scoate-le cu o paletă sau polonic și păstrează-le calde.
În zeama rămasă adaugă orezul (alege un orez bun, nu alb) ales. spălat și fierbe-l până ce se înflorește.
După aceasta aşază peştele fiert pe un platou lângă el legumele fierte și orezul.
Condimentează legumele și orezul cu sare și piper.
Toarnă peste legume și orez untul topit și verdeaţa spălată, curăţată și tocată cât mai mărunt.
Nu uita să aşezi alături şi o salată verde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.