Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
De cum am vazut reteta aceasta pe un site culinar rusesc nu am mai avut somn bun. Curiozitatea culinara mi-a fost incitata de pregatirea frunzelor de varza prin congelare si prin modul de impachetare. Sunt foarte multumit de rezultat. Reteta ruseasca prevedea si usturoi dar eu nu am folosit. In plus am pus crupe de porumb care sunt preferatele familiei in sarmale.
Sarmale rasucite - ca la rusi |
- 500 mix carne tocata vita+ porc [ de casa ]
- 300 gr salam de casa vita + porc- taiat cubulete marunte
- 300 gr kaizer feliat
- 100 gr slaninuta afumata -taiata cubulete
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 500 ml bulion de rosii proaspat
- 200 gr orez cu bob mare
- 200 gr pasat-crupe de porumb
- 1 pahar vin alb
- 1 pahar apa
- 2 cepe
- 2 foi dafin
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita rasa piper macinat
- crengute de marar si cimbru uscat
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Varza se pune la congelat timp de 24 ore.
- Eu am desfacut frunzele ca asa prevedea reteta originala Din practica am realizat ca se poate lucra a doua zi frumos cu ea dupa ce se decongeleaza.
- A doua zi dupa decongelare aveti frunze flexibile si moi cu care se poate lucra foarte bine.
- Indepartati nervurile prea proieminente ale frunzei de varza.
- Impartiti frunza in doua daca este prea mare.
- Spalati crupele de porumb din mai multe ape pana indepartati partea albiciosa si ramne doar cea galbena.
- Puneti la infoiat in apa cateva ore orezul si pasatul.
- Caliti ceapa, slaninuta, salamul in ulei si adaugati la calire si orezul.
- Cand orezul devine sticlos, se pune si carnea tocata si boiaua.
- Amestecati, sarati, piperati. Daca amestecul va pare prea uscat, puneti putin bulion.
- Eu mereu gust compozitia pentru sarmale, asa ca mai sarez daca este nevoie.
- Dupa ce amestecul de sarmale s-a racit, se pune cu o lingura pe lungimea frunzei, se ruleaza si apoi se rasuceste ca si o spirala.
- Fara frica! Sarmalele nu se vor desface. In plus se lucreaza mult mai repede decat impachetatul clasic.
- Intr-un vas ceramic (eu am folosit vasul grecesc gaastra) am pus pe fund marar,foi de dafin si cimbru uscat.
- Se asaza sarmalele rasucite in vas. Deasupra se pune feliile de kaizer.
- Se toarna deasupra sarmalelor apa indoita cu vin si bulionul proaspat de rosii. Sarati usor.
- Am pus vasul acoperit la cuptor, acoperit,timp de o ora. Apoi am luat capacul si am mai lasat inca 30 minute sa se rumeneasca.
- Nu am mai pus ulei suplimentar pe sarmale pentru ca a fost eliberata grasime de kaizerul ce s-a copt.
- La fel nici sare nu amai fost, prea multa nevoie. Bulionul si kaizerul erau sarate.
sfat:
Fara frica! Sarmalele nu se vor desface. In plus se lucreaza mult mai repede decat impachetatul clasic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.