Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Racitura (piftie) de porc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
 
Racitura sau piftia de porc este unul dintre cele mai iubite preparate in sezonul rece, fiind nelipsite de Craciun sau de Revelion de pe mesele romanilor.
 
De asemenea, raciturile sunt nelipsite de Mosii de iarna, zi numita si sambata mortilor sau sambata piftiilor.
Racitura (piftie) de porc
Racitura (piftie) de porc
Ingrediente:

1 kg picioare porc (adidasi)
500 gr pulpa porc
2-3 morcovi
1 telina
1 pastarnac
1 lingurita piper boabe
1 capatana usturoi

Mod de preparare:

Spalam picioarele de porc si le punem intr-un vas incapator.

Curatam morovul, telina si pastrnacul, le spalam si le adaugam si pe ele in oala.

Completam cu apa cat sa acoperim oasele si legumele, si sa aiba loc sa fiarba. Tineti cont ca va mai scadea la fiert. Adaugam piperul si sarea si fierbem la foc mic, indepartand din cand in cand spuma care se formeaza. Vom fierbe raciturile pana cand carnea cade de pe os.

Cand consideram ca raciturile sunt gata adaugam usturoiul pisat si dam in unul-doua clocote.
 
Daca luam putina zeama si o frecam intre degete aceasta trebuie sa fie lipicioasa, semn ca raciturile sunt gata. Nu punem tot usturoiul o data, punem mai putin, gustam si daca este cazul mai adaugam. Potrivim gustul si de sare. Cand obtinem gustul dorit scoatem oasele si legumele si strecuram mai printr-o sita deasa.

Indepartam resturile, spalam sita si adaugam deasupra o bucata de tifon peste care vom pune vata. Strecuram din nou zeama ramasa astfel incat sa obtinem niste racituri cat mai limpezi. Daca doriti sa si degresati racitura atunci o lasati sa se raceasca in oala, adunati grasimea si apoi o reincalziti.

Oasele fie alegem sa le punem intregi in bol, fie curatam carnea si soriciul de pe ele. In fiecare bol vom avea grija sa punem carne macra, sorici dar si morcov fiert, pentru un aspect mai frumos.

Turnam cu grija zeama peste carne. Dam la frigider peste noapte, ca sa se inchege. Daca este ger puteti scoate raciturile in balcon, avand grija sa le acoperim cu ceva.

Aici am pus si in caserole, am pus capacul si le-am dat la frigider.

Racitura noastra este gata!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!