Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura simpla in 10 minute cu biscuiti si budinca

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html Prajitura simpla in 10 minute cu biscuiti , budinca , capsuni si frisca. O combinatie gustoasa pe care trebuie neaparat sa o incercati intrucat este o prajitura fara coacere rapida deosebit de buna.
Prajitura simpla in 10 minute cu biscuiti si budinca
Prajitura simpla in 10 minute cu biscuiti si budinca
Ingrediente:
  • 1 litru lapte
  • 400 g biscuiti simpli
  • 150 g biscuiti cu cacao
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 200 g zahar tos
  • 3-4 buc banane
  • 200 g smantana
  • 4 plicuri praf de budinca de vanilie
  • 4-5 buc capsuni
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 350 ml frisca lichida

    Mod de preparare:

    • Punem intr-o cratita aproximativ 3 sferturi din cantitatea de lapte dupa care adaugam praful de budinca in laptele ramas.
    •  Amestecam si ne asiguram ca nu vom avea cocoloase.
    • Punem cratita la foc mediu si adaugam zaharul. Amestecam pana la dizolvarea acestuia , intre timp rupem biscuitii simpli.
    • Adaugam budinca diluata cand laptele incepe sa fiarba si o lasam la foc pana se va ingrosa. Asta va dura aproximativ un minut timp in care amestecam continuu.
    • Adaugam untul si amestecam pana la topirea acestuia. 
    • Stingem focul si adaugam smantana. Amestecam pentru a o incorpora. Smantana se poate inlocui cu un iaurt gras.
    • Adaugam extractul de vanilie , acesta poate fi inlocuit cu esenta,zahar vanilat,pasta de vanilie sau miezul unei pastai.
    •  Avem budinca pregatita si o punem peste biscuitii rupti.

     Asamblare:

  • Amestecam totul si vom avea nevoie de o tava tapetata cu folie alimentara , tava cu dimensiunile de 25/35 de cm.
  • Punem jumatate din cantitatea de budinca cu biscuiti in tava si o distribuim pe toata suprafata.
  • Presam pentru obtinerea unui strat uniform dupa care asezam bananele injumatatite pe lung. Alternativ, puteti sa le taiati in rondele. Umplem spatiile goale cu sferturi de capsuna.
  • Punem restul de budinca cu biscuiti si o distribuim pe toata suprafata. Incercam sa nivelam stratul cat de cat dupa care asezam biscuitii cu cacao. Eu i-am insiropat cu lapte aromat cu vanilie dar puteti folosi suc de banane sau capsuni sau zeama unui compot la alegere.
  • Dupa ce terminam de pus stratul de biscuiti cu cacao , acoperim cu folia alimentara si lasam tava deoparte doar cat sa batem frisca. Aceasta trebuie sa fie rece de la frigider , la fel si bolul in care se bate.
  • Oprim mixerul si desfacem folia. Punem un carpator deasupra si intoarcem tava.
  • Indepartam folia alimentara si punem frisca. O intindem pe toata suprafata si o nivelam.

Decorati prajitura cu ciocolata rasa. Puteti sa o decorati cu feliute de capsuna sau banana sau puteti sa o lasati asa cum e. Dupa care prajitura cu budinca se poate servi. 

Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!