Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html Prajitura simpla in 10 minute cu biscuiti ,
budinca , capsuni si frisca. O combinatie gustoasa pe care trebuie
neaparat sa o incercati intrucat este o prajitura fara coacere rapida
deosebit de buna.
Ingrediente:
Prajitura simpla in 10 minute cu biscuiti si budinca |
- 1 litru lapte
- 400 g biscuiti simpli
- 150 g biscuiti cu cacao
- 250 g unt la temperatura camerei
- 200 g zahar tos
- 3-4 buc banane
- 200 g smantana
- 4 plicuri praf de budinca de vanilie
- 4-5 buc capsuni
- 1 lingurita extract de vanilie
- 350 ml frisca lichida
Mod de preparare:
- Punem intr-o cratita aproximativ 3 sferturi din cantitatea de lapte dupa care adaugam praful de budinca in laptele ramas.
- Amestecam si ne asiguram ca nu vom avea cocoloase.
- Punem cratita la foc mediu si adaugam zaharul. Amestecam pana la dizolvarea acestuia , intre timp rupem biscuitii simpli.
- Adaugam budinca diluata cand laptele incepe sa fiarba si o lasam la foc pana se va ingrosa. Asta va dura aproximativ un minut timp in care amestecam continuu.
- Adaugam untul si amestecam pana la topirea acestuia.
- Stingem focul si adaugam smantana. Amestecam pentru a o incorpora. Smantana se poate inlocui cu un iaurt gras.
- Adaugam extractul de vanilie , acesta poate fi inlocuit cu esenta,zahar vanilat,pasta de vanilie sau miezul unei pastai.
- Avem budinca pregatita si o punem peste biscuitii rupti.
Asamblare:
- Amestecam totul si vom avea nevoie de o tava tapetata cu folie alimentara , tava cu dimensiunile de 25/35 de cm.
- Punem jumatate din cantitatea de budinca cu biscuiti in tava si o distribuim pe toata suprafata.
- Presam pentru obtinerea unui strat uniform dupa care asezam bananele injumatatite pe lung. Alternativ, puteti sa le taiati in rondele. Umplem spatiile goale cu sferturi de capsuna.
- Punem restul de budinca cu biscuiti si o distribuim pe toata suprafata. Incercam sa nivelam stratul cat de cat dupa care asezam biscuitii cu cacao. Eu i-am insiropat cu lapte aromat cu vanilie dar puteti folosi suc de banane sau capsuni sau zeama unui compot la alegere.
- Dupa ce terminam de pus stratul de biscuiti cu cacao , acoperim cu folia alimentara si lasam tava deoparte doar cat sa batem frisca. Aceasta trebuie sa fie rece de la frigider , la fel si bolul in care se bate.
- Oprim mixerul si desfacem folia. Punem un carpator deasupra si intoarcem tava.
- Indepartam folia alimentara si punem frisca. O intindem pe toata suprafata si o nivelam.
Decorati prajitura cu ciocolata rasa. Puteti sa o decorati cu feliute de capsuna sau banana sau puteti sa o lasati asa cum e. Dupa care prajitura cu budinca se poate servi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.