Dacă tot se apropie cu repeziciune sărbătorile de iarnă și românii sunt mari iubitori de carne de porc, pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă delicioasă, ca la mama acasă!
Este vorba despre delicioasa pomană a porcului, dar nu oricum, ci făcută ca la mama acasă, o rețetă veche, care te face să te lingi pe degete.
Pomana porcului |
1 kg spată de porc
0.5 kg.burtă porc
5 lg untură
1 pahar vin alb
sare,piper
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie cubulețe și se pune în tuciul în care s-au încins bine vreo 5 linguri cu untură.
Când se călește ușor carnea, se adaugă o cană de apă fierbinte și se lasă totul să fiarbă la foc minc, pentru circa 30 de minute, apoi se adaugăun pahar de vin alb (150 ml) și se mai lasă la fiert până ce scade tot lichidul.
Înainte de a se stinge focul, se adaugă sare și piper după gust.
Se mănâncă numai cu mămăliguță, mujdei și murături.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.