Sincer să fiu, mie-mi place iarna. Asta nu înseamnă, însă, că nu-mi doresc să vină vremea cea bună. Soarele. Și mă bucur, totodată, pe gătit rețete mediteraneene, pentru că acolo e mereu timp de vacanță, iar căldura zăbovește mai mult. Și se întoarce mai repede.
Kritharaki |
*1 ceașcă și jumătate de orzo (paste în formă de orez)
*2 ardei capia mari
*1 ceapă galbenă, mare
*5 căței de usturoi
*oregano uscat
*3 roșii mari sau o cutie de sos de roșii
*1 lingură rasă de zahăr
*sare si piper
*feta sau telemea desărată (câte o felie pentru fiecare farfurie)
*ulei de măsline
Mod de pregătire:
1.Pune orzo la fiert în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2.Taie ceapa, ardeiul și usturoiul felii subțiri
3.Într-o tigaie adâncă, non aderentă, pune la încins o lingură de ulei de măsline, după care adaugă, la călit. ardeiul, ceapa și usturoiul. Potrivește focul, ca să nu se ardă legumele prea repede (poți adăuga foarte puțină apă caldă – e mai bine pentru stomac)
4.Dacă folosești roșii, taie-le în jumătate și dă-le pe răzătoare (e o tehnică folosită în mod constant de către greci) și aruncă coaja, apoi pune piureul rezultat peste celelalte legume, în tigaie. Dacă folosești sos de roșii, pune-l direct în tigaie.
5.Fă focul mai tare și lasă legumele să fiarbă cu sosul de roșii, până ce acesta scade.
6.Adaugă o lingură rasă de oregano uscat, zahărul (dacă sosul ți se pare prea acru) și puțin piper
7.Pune orzo-ul în sos, amestecă și gustă. Potrivește de sare și piper ținând cont de cât de sărată e telemeaua
8. Împarte kritharaki-ul în farfurii și pune în fiecare farfurie câte o felie (sau două) de brânză pe care o stropești cu puțin ulei de măsline extravirgin și o presari cu puțin oregano uscat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.