Pentru masa de prânz, şi nu numai, îţi recomandăm să faci aceste pârjoale cu piure de cartofi şi sos de ciuperci. Succesul reţetei va fi garantat!
Pârjoale cu piure de cartofi şi sos de ciuperci |
Pentru pârjoale:
500 g carne tocată de vită
1 ceapă
1 ou
2 linguri ketchup
2 linguri muştar
1 praf de sare
50 g pesmet
piper
ulei, pentru prăjit
Pentru sos:
1 ceapă
200 g ciuperci
2 linguri făină
400 ml supă de vită
2 linguri ulei
piure de cartofi
pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru pârjoale, amesteci carnea cu ceapa tocată, oul, ketchupul, muştarul, pesmetul şi sare şi piper după gust. Formezi chiftelele cu mâna umedă şi le prăjeşti în ulei încins până când se rumenesc pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pentru sos, căleşti ceapa tocată în ulei încins până când devine sticloasă. Pui ciupercile feliate, supa şi laşi să fiarbă până când scade sosul la jumătate. Adaugi făina, amesteci şi laşi pe foc până când se îngroaşă sosul.
Serveşti pârjoalele cu piure de cartofi fierbinte, torni peste ele sos de ciuperci şi presari pătrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.