Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Astăzi ne inspirăm din bucătăria mexicană. E sfârşit de săptămână şi ne putem răsfăţa cu tortilla cu carne de vită şi de porc la cuptor.
Ingrediente
Tortilla mexicană |
- un pachet de tortilla, mărime medie
- 300 g carne tocată de porc
- 200 g carne tocată de vită
- sare grunjoasă
- piper roşu
- chili
- boia iute şi dulce
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
- ceapă roşie uscată şi măcinată
- 100 g pastă de ardei dulce
- 2 lingurite miere
- 2 ardei
- 2 roşii
- salată verde
Mod de preparare
După ce s-a fiert carnea, se adaugă condimentele, dar nu toate
odată, căci îşi pierd din gust şi calitate. Primul condiment este praful
de ceapă roşie sau ceapa roşie uscată şi măcinată. Cu acest condiment
se lasă să mai fiarbă la foc mic aproximativ 5 minute. Se pune apoi
piperul roşu şi chili şi se lasă să fiarbă înăbuşit. La sfârşit, se
adaugă sarea, boiaua dulce şi iute şi mierea. Cu 10 minute înainte de a
se opri focul, se adaugă pasta de ardei.
Se lasă compoziţia picantă să se răcească puţin şi se umplu foile de
tortilla. Se pun una lângă alta ca să nu se desfacă şi se bagă câteva
minute la cuptor. După ce s-au rumenit, se scot şi se servesc ornate cu
frunze de salată, roşii tăiate cubuleţe şi feliuţe de ardei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.