Pastele cu carne tocată sunt un fel de mâncare populară și există nenumărate rețete, aceleași "macaroane navale" clasice.
Spaghetele lungi italiene cu carne tocată și sos de roșii se numesc
"spaghete bolognese" și pot fi, de asemenea, pregătite în multe moduri
diferite.Spaghete picante bolognese cu chili
Ingrediente:
• 500 gr. proaspătă de vițel tocată;
• două cuișoare mari de usturoi;
• 75 ml de preferat oțet balsamic;
• un litru de piure de roșii;
• 250 ml de bulion, de preferință pui;
• două lingurițe de cimbru uscat;
• 1/3 de linguriță. de boia ardei iute;
• o ceapă suculentă;
• 150 de grame de "parmezan", pot fi perfect înlocuite cu "rusă";
• 350 de grame de spaghete de făină de cea mai bună calitate.
Mod de pregătire:
1. Îndoiți cuișoarele de usturoi cu un cuțit, tăiați fin ceapa dulce.
2. Într-o crtita cu pereți groși, turnați puțin ulei rafinat. Se adaugă cimbru, se adaugă usturoi și se prăjește câteva minute.
3. Se toarnă apoi ceapa cu boia ardei iute si se continuă prăjirea timp de încă zece minute până când ceapa este calita.
4. Se toarnă bulionul de pui, combinat cu oțet balsamic și piure de roșii, lăsați amestecul să fiarbă și reduceți focul la minimum timp de cincisprezece minute.
5. Apoi, luati capacul cratitei, se fierbe sosul până se îngroașă timp de 10 până la 15 minute.
6. În timp ce sosul se firbe. Fierbeți spaghetele în apă sărată, în funcție de timpul de gătire de pe ambalaj, spaghetele nu ar trebui să fie prea suprapuse. Lăsați apa să se scurgă din spaghetele și apoi transferați-le în sos într-o tigaie.
7. Amestecați totul bine. Apoi se presară fiecare porție cu brânză rasă și busuioc mărunțit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.