Snitel de porc cu sos vanatoresc, pe cat de
simplu pe atat de gustos! Noi am avut alaturi niste piure de cartofi si
salata de varza, voi insa il puteti combina cu ce doriti. Snitel de porc cu sos vanatoresc
INGREDIENTE:
pentru snitele:
- 8 bucati cotlet porc
- 2 oua
- faina
- pesmet
- sare, piper
pentru sos
- 400 gr ciuperci
- 200 ml vin
- 200 ml smantana
- doua cepe
- patrunjel verde
- doua cuburi knor vita
- ulei
MOD DE PREPARARE:
Snitele:
Bucatile de cotlet batute cu ciocanul de carne, se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina apoi prin ouale batute bine, apoi prin pesmet.
Se prajesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie pe care am pus un servetel pentru a absoarbe uleiul . Se pastreaza la cald.
Sosul:
Se incinge uleiul (4-5 linguri).
Se adauga ceapa taiata julien. Se caleste 2 minute dupa care se adauga ciupercile tocate (daca sunt proaspwete, fierte in prealabil pe jumatate, daca nu, direct din cutie, scurse). Se calesc 10 minute apoi adaugam peste ele vinul.
Fierbem totul la foc mediu 5 minute si adaugam cuburile de vita diluate in 200 ml apa.
Mai fierbem 10 minute si dregem totul cu smantana si patrunjelul verde tocat.
Potrivim gustul de sare si piper.
Servim snitelele acoperite de sos alaturi de un piure de cartofi si salata de varza, voi insa il puteti combina cu ce doriti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.