Snitel crocant in crusta de pesmet cu sos delicios de ciupercute si smantana , va invit virtual la masa...
Snitel de pui in sos de ciuperci si smantana |
- 3 piepti de pui medii taiati ca pentru snitele
- 1/2 pachet pesmet
- 3 pua
- 2 linguri faina
- sare
- o cana de ulei penrtu prajit (palmier)
- 7 ciupercute medii
- 40 gr unt
- 200 gr smanatana
- 350 ml lapte
- 2 linguri faina
- sare
- piper
- nucsoara (optional)
MOD DE PREPARARE:
Batem feliile de piept, le saram si le
lasam deoparte. Batem ouale intr-un vas cu un praf de sare si le
amestecam cu doua linguri de faina. Punem pesmetul pe o farfurie. Trecem
fiecare felie de snitel prin oul cu faina si apoi bine prin pesmet si
le prajim in ulei cu grija sa nu le ardem. Le intoarcem de cate doua ori
pe fiecare parte (eu asa procedez). Le scoatem pe o farfurie dupa ce le
scurgem bine de ulei.
Facem sosul:
Punem in tigaia pregatita untul la foc mic, il topim si adaugam
ciupercutele taiate felii. Le sotam cinci minute. Faina o amestecam
intr-un bol cu cateva linguri de lapte cu grija sa nu faca cocoloase
apoi turnam tot laptele. Punem in tigaie peste ciuperci. Mai lasam doua
trei minute si punem si smantana. Lasam pe foc zece minute amestecand cu
grija sa nu ardem sosul. Potrivim de sare, adaugam piperul si nucsoara
(optional).
Si servim sosul peste snitel, avand grija sa avem si o salata buna alaturi..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.