Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pregateste o cina satioasa si bogata in maxim 60 de minute! Puiul cu ciuperci in sos cremos poate fi servit cu paste, cartofi sau pe pat de orez.
Pui cu ciuperci in sos cremos |
Ingrediente:
2 bucati piept de pui
100 g faina
6 linguri ulei de masline
400 g ciuperci
1 ceapa
2 catei de usturoi
patrunjel
sare
piper
Pentru sos:
3 linguri unt
3 linguri faina
300 ml apa
1 lingura zeama de lamaie
250 ml smantana pentru gatit
Mod de preparare:
Toaca pieptul de pui fasii sau cubulete, presara-le cu sare si
piper, apoi trece-le prin faina si prajeste-le in 3 linguri de ulei de
masline pana cand se rumenesc. Pune tot puiul prajit intr-un vas
termorezistent.
In restul de ulei, soteaza ciupercile taiate felii, impreuna cu
usturoiul si ceapa taiate marunt. Adauga ciupercile peste pieptul de
pui. In aceeasi cratita topeste untul, adauga faina, omogenizeaza si
toarna apa, amestecand continuu.
Toarna zeama de lamaie, amesteca si adauga smantana pentru gatit.
Potriveste sosul de sare si piper, apoi toarna-l peste pui si ciuperci.
Da tava la cuptor pentru 40-50 de minute si serveste-l garnisit cu
patrunjel.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.