Macaroane cu branza si bacon sau mac and cheese.
Am aflat secretul branzei, am invatat sa fac cele mai cremoase si gustoase macaroane cu branza.
Branza se intinde, deci vor fi pe placul oricarui copil.
Macaroane cu branza si bacon sau mac and cheese |
- 450 g macaroane
- 25 g unt
- 500 ml lapte
- 1 lingura de faina
- 150 g cascaval
- 100 g cascaval afumat
- 100 g bacon
Mod de preparare:
Macaroanele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj (in general 8-10 min si cu putina sare in apa).
Baconul se taie bucati mici si se pune in cuptor 13 minute. La jumatatea timpului se intoarce pentru a se rumeni mai bine.
Crema de branza:
Intr-o oala de cel putin 2-3 l se topeste untul si se adauga faina. Se amesteca cu un tel si se adauga laptele treptat, amestecand incontinuu. Continuati sa amestecati pana se ingroasa putin compozitia si apoi adaugati branzeturile. Se va forma o compozitie foarte elastica peste care se adauga macaroanele scurse de apa si se amesteca. Se adauga si baconul cat e totul in oala si se amesteca.
Asta-i tot 🙂
Se poate servi simplu sau cu diverse toppinguri precum: ceapa verde, bacon, rosii..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.