Placinta cu carne tocata si ciuperci este una din preferatele familiei. V-am prezentat pana acum o gama de Placinte, dar aceasta cu carne mi-a scapat. Fie ca este cu umplutura de carne sau carne in combinatie cu ciuperci, nu cred ca poate refuza cineva. Asa ca va tentez si pe voi sa o pregatiti pentru cei dragi.
Placinta cu carne tocata si ciuperci |
– (tava de 12×20):
Mod de pregatire:
Carnea tocata se pune intr-o tigaie pe foc in 2-3 linguri de ulei. Ceapa se curata, se toaca si se pune peste carne. Eu am folosit praz ca-mi place mai mult. Peste carne se adauga apa cu moderatie ca sa se distuie, nu sa se fiarba.
Ciupercile se curata, se sterg si se taie marunt. Se distuie in alta tigaie, iar cand si-a absorbit apa lasata, acestea se adauga peste carnea tocata.
Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga verdeata proaspat tocata. Cele doua oua se bat doar cu o furculita si se adauga peste farsa. Puteti sa puneti 2 linguri de pesmet daca vi se pare compozitia prea umeda sau puteti sa adaugati o felie de paine alba inmuiata in lapte, care apoi se scurge si se adauga in umplututa.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Aluatul de foietaj (400 g) se imparte in doua. Se aseaza o foaie in tava de 12 x 20 cm si se pune umplutura de carne cu ciuperci tasand-o bine cu o lingura.
Se acopera cu restul de foaie care se inteapa cu o furculita din loc in loc, ca sa poata iesi caldura degajata. Se amesteca un galbenus de ou cu o lingura de lapte si cu o perie se unge placinta.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 40-45 de minute sau pana prinde culoare si se desprinde de pe pereti tavi.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca putin apoi se scoate din tava.
Se serveste calda, dar se poate pune la frigider si la servire se incalzeste in cuptorul cu microunde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.