Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Perisoare in sos fin de smantana (reteta veche, clasica)

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Reteta de perisoare in sos de smantana este genul acela de reteta de o savoare greu de exprimat in cuvinte. Ai mei adora mancarurile facute cu sos de smantana.

Cand gatesc perisoare in sos de smantana, e obligatoriu sa am si paine de casa, pentru ca sosul ala parfumat este numai bun de intins cu miez proaspat de paine.

Mai bine sa trecem la reteta, sa va spun cum se face.

Perisoare in sos fin de smantana (reteta veche, clasica)

Perisoare in sos fin de smantana (reteta veche, clasica)

Ingrediente:

  • -500 g carne tocata de porc, vita, pasare
  • -1 ou
  • 1 ceapa mare tocata fin
  • -jumatate legatura marar si patrunjel verde
  • -1 lingura de gris, pesmet sau malai
  • -2-3 linguri ulei
  • -400 g smantana
  • -sare
  • -piper
  • -1 strop de nuscoara la sos-optional
  • -optional 1 lingura de faina la sos

    Mod de preparare:

    Perisoarele.

    Carnea tocata se pune intrun castron, se adauga ceapa tocata foarte fin (o dau prin robot, sa fie pasta fina). Se opreste 1 lingurita de ceapa pentru sos. Se adauga si oul, 3/4 din verdeata tocata, 2 lingurite de sare, un varf de lingurita de piper, grisul si se amesteca bine.

    Un truc:

    Se adauga 2 linguri de apa rece si se amesteca bine, pana cand pasta devine omogena si bine legata. Perisoarele vor fi foarte pufoase.

    Se pun 2 l de apa la fiert.

    Se rup perisoare, putin mai mari decat perisoarele pentru ciorba. Se modeleaza bile frumoase, cu mainile umezite cu apa.

    Cand apa clocoteste, se adauga perisoarele si se lasa cam 15 minute sa fiarba. Se aduna spuma de deasupra. Se verifica o perisoara sa fie bine fiarta, apoi se scot pe o tava. Zeama se da deoparte, nu se arunca.

    Sosul de smantana.

    Intro cratita se pune uleiul, se adauga ceapa si se amesteca repede, se lasa 3-4 minute, pana devine sticloasa. Se adauga putina zeama in care au fiert perisoarele, strecurata prin sita. Nu mult, cam 50 ml. Se lasa sa se inmoaie bine ceapa. Daca e nevoie, se mai adauga putina supa.

    Cand ceapa e bine inmuiata, se adauga smantana. Nu pun faina. Dar daca vreti ca sosul sa fie mai dens, adaugati acum 1 lingura de faina, amestecata cu smantana si putina zeama in care au fiert perisoarele. Turnati peste ceapa.

    Sa gustam.

    Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sosul sa dea in clocot, apoi se adauga perisoarele. Se lasa doar sa dea in clocot, nu se fierb mai mult.

    Se stinge focul, se presara cu restul de verdeata si se lasa sa se odihneasca 20 de minute, inainte de servire. In felul acesta, perisoarele se imprietenesc bine cu sosul.

    Servirea.

    Se servesc portii generoase, cu sos din abundenta si paine proaspata, de casa.

    Pofta buna!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!