Aperitive din aluat foietaj, cascaval, ketchup si patrunjel: un aperitiv gustos, rapid de facut, ideal la petreceri alaturi de o bere rece sau o limonada.
La aceasta reteta am folosit aluat cumparat, insa puteti face aluatul foietaj si acasa. Si puteti face si ketchup de casa, dulce sau picant, cum preferati.
Aperitive din aluat foietaj, cascaval, ketchup si patrunjel |
- -2 foi aluat foietaj (460 gr de preferat ar fi patrate sau dreptunghiulare, merg si rotunde)
- -200 gr cascaval ras
- -ketchup
- -patrunjel
- -oregano
- -unt
- -seminte de susan
Mod de preparare?
Pe o foaie de aluat foietaj se intinde ketchup, se presara oregano deasupra, se pune apoi cascavalul ras si patrunjelul taiat marunt si se pune deasupra cealalta foaie de aluat foietaj presand usor cu mainile.
Se taie fasii de 2 cm latime si lungime de circa 12-15 cm (depinde cat este foaia de mare, se da in doua).
Se unge cu unt topit deasupra.
Se ia o fasie astfel obtinuta si se pune peste o alta fasie (practic vor fi 4 straturi) si se rasuceste usor.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu unt, se presara cu seminte de susan si se coc la 180 de grade Celsius pentru 25 minute.
Se servesc atat calde, dar si reci sunt delicioase.
Un aperitiv gustos si usor de facut, pe care va recomand si voua sa il incercati.
Nu pot decat sa va urez mult spor la gatit si
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.