Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Pregatiti astazi o reteta care va
spulbera toate miturile legate de carnea de vita. Astazi vei invata cum
sa prepari un gratar suculent in doi pasi si trei miscari. Asta daca
alegi ingredientele potrivite.Steak „Basarabia”
• 1 kg file de vită,
• 200 g de unt,
• 500 g ciuperci,
• 2 pahare de caşcaval dat prin răzătoare,
• 2-3 căţei de usturoi,
• 1 pahar de mazăre verde conservată,
• 4-6 ardei dulci de diferite culori,
• 2 roşii tari,
• 2 cepe,
• 0,5 pahar de ulei,
• 2 linguri de verdeaţă de pătrunjel,
• sare,
• piper negru măcinat.
• 200 g de unt,
• 500 g ciuperci,
• 2 pahare de caşcaval dat prin răzătoare,
• 2-3 căţei de usturoi,
• 1 pahar de mazăre verde conservată,
• 4-6 ardei dulci de diferite culori,
• 2 roşii tari,
• 2 cepe,
• 0,5 pahar de ulei,
• 2 linguri de verdeaţă de pătrunjel,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în 4 bucăţi, bateţi pînă la grosimea de 0,5 cm, presăraţi
cu sare, piper. Puneţi tocătura pe mijloc, rulînd ermetic plicul ca la
prăjire să nu curgă untul. Prăjiţi steakul pe reţeaua grătarului unsă în
prealabil cu unt, întîi pe partea unde este sutura circa 10 minute,
apoi pe cealaltă parte – 5 minute la foc mediu.
Pentru tocătură:
Jumătate
din ciuperci tăiaţi-le felii, o ceapă şi o roşie – cubuleţe, prăjiţi-le
în ulei vegetal, apoi adăugaţi untul, caşcavalul dat prin răzătoare,
usturoiul mărunţit, verdeaţa tocată, sarea, piperul, amestecaţi bine.
Pentru garnitură:
Ciupercile
rămase tăiaţi-le felii, ardeiul dulce – cubuleţe măşcate, roşiile
decojite şi ceapa – medii legumele şi ciupercile prăjiţi-le în ulei pînă se înmoaie, la sfîrşit adăugaţi mazărea verde, sare, piper,
mai încălziţi încă 2-3 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.