Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Un alt mod de a gati muschiuletul de porc. Se gateste incet (o imitaie de sous vide) si ramane roz si fraged peste tot.
Muschiulet posat cu unt si piure de mazare |
Muschiulet posat
1 muschiulet de porc mic (cca 400 gr)
50 gr unt
1 fir bogat de cimbru/cimbrisor
sare, piper negru
Piure de mazare
400 gr mazare (poate fi congelata)
1 ceapa medie
1 cartof
8 frunze de menta
35 gr parmezan razuit
1 lingura ulei
sare, piper negru
Mazare cu cartof dulce
5 linguri de mazare fiarta (de mai sus; se specifica in reteta)
1 cartof dulce
2 fire patrunjel
3 frunze menta
1 lingurita unt
sare, piper negru
Mod de preparare
Muschiuletul se curata de pielite si grasime. Se presara peste tot cu sare si piper negru. Se aseaza intr-o punga pentru friptura (cu varful indoit dedesubt ca sa avem cat de cat grosime egala). Se adauga untul taiat cubulete si firul de cimbru. Se inchide punga, scotand cat mai mult aer din ea.
Se pune multa apa intr-o oala care sa cuprinda muschiuletul. Se aduce la fierbere. Se da focul la mic, de abia sa bolboroseasca, apoi se scufunda punga cu muschiulet. Se fierbe asa, la foc cat mai mic, timp de 5 minute.
Se opreste focul, se pune capacul pe oala si se mai lasa muschiuletul 25 minute, sa se gateasca incet in apa fierbinte.
Nota
* cand muschiuletul va fi gata, il scoateti si il lasati in punga pana il veti folosi; poate fi pastrat si mai mult timp asa, dar la frigider
Cat se face muschiuletul preparati piureul. In uleiul incins se caleste ceapa taiata cubulete doar pana se inmoaie un pic.
Se adauga cartoful taiat cubulete mai mici (sa fiarba repede), mazarea, sare si 500 ml apa. Se aduce la fierbere si se fierbe cu capac pana cartoful si mazarea sunt facute.
Se scurge intr-un vas cu cioc apa de pe mazare. Din ce ramane in oala se scot 5 linguri de mazare (veti lua si putina ceapa, e ok, dar evitati cartofii) si se pun deoparte. Restul se pune in blender si se mixeaza pana se obtine un piure.
Se adauga menta, piper negru, parmezanul si putina apa in care a fiert mazarea si se continua mixarea. Treptat mai adaugati apa de pe mazare pana obtineti o textura buna la piure (pufos, dar nu foarte moale). Mixati la maxim apoi ca sa faceti piureul cat mai fin. Dregeti piureul de sare.
Cartoful dulce se taie cubulete mici si se fierbe pe abur.
Intr-o tigaie larga adaugati mazarea fiarta retinuta si cubuletele de cartof fierte. Se presara sare si piper negru. Se incinge tigaia amestecand in legume. Se adauga untul cand tigaia e fierbinte si verdeturile tocate. Se soteaza scurt, doar pana untul e topit si acopera legumele.
Scoateti muschiuletul din punga (lichidul din punga se arunca). Incingeti bine o tigaie antiaderenta. Asezati muschiuletul in ea, fara alta grasime si il rumeniti frumos pe toate partile.
Il asezati pe un tocator. Il lasati 2-3 minute sa stea, apoi il feliati in 8 bucati.
Asezati piure pe farfurie. Deasupra puneti cate 2 felii de muschiulet si in jur presarati legumele sotate. Presarati putina sare grunjoasa de mare pe muschiulet.
Serviti cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.