Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Daca doriti o cina rapida aceasta e o reteta potrivita. Carnea fiind taiata foarte subtire se face rapid iar sosuletul e gustos, servit mai ales cu paste.
Porc in sos de mustar |
350 gr file porc (pulpa)
2 linguri faina
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
putin unt pentru prajit
Sos de mustar:
1 ceapa
50 ml vodca (sau vin alb sec)
150 ml smantana
1 lingura plina mustar
sare, piper
Taiem carnea felii subtiri. Feliile le introducem pe rand intr-o punga si le batem subtiri ca pentru snitele.
Trecem feliile prin faina amestecata cu sarea, piperul si boiaua. Le scuturam bine sa cada excesul de faina.
Intr-o tigaie incingem 1 lingura unt si prajim feliile de carne pe ambele parti, cam 3 minute pe fiecare parte.
NotaL
* daca nu va incap in tigaie toate feliile o data, prajiti-le in mai multe ture, adaugand putin unt inainte de fiecare tura.
Scoateti carnea prajita pe o farfurie.
In tigaie caliti ceapa tocata pana se inmoaie si apoi stingeti cu vodca (sau vin). Lasati sa se evapore putin.
Adaugati
smantana si condimentati sosul cu sare si piper. Dupa 1 minut adaugati
mustarul, amestecati bine si mai adaugati 1/2 pahar apa. Aduceti la
fierbere si asezati carnea in sos.
Lasati sa fiarba la foc mic pentru 5
minute pe fiecare parte. Daca sosul vi se pare ca se ingroasa prea tare
in acest timp picurati putina apa.
Serviti carnea si sosul langa o garnitura de paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.