Musaca de post cu ciuperci |
- 500g cartofi
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- o conserva de rosii taiate cubulete
- 2 rosii medii
- o legatura marar
- ½ ardei gras, rosu
- 150 g branza tofu
- 4 lg ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala cartofii si curata-i de coaja. Taie-i apoi felii rondele si prajeste-i in baie de ulei ana devin usor crocanti. Scoate-i pe un prosop de hartie si lasa-i sa se raceasca.
Spala bine ciupercile si taie-le bucatele mici.
Toaca ceapa marunt si pune-o la calit intr-o tigaie incapatoare, alaturi de uleiul de masline. Cand incepe sa se inmoaie adauga si usturoiul pisat foarte bine. Lasa-le timp de un minut apoi adauga ciupercile si un praf de sare. Vupercile isi vor lasa foarte multa apa. Fierbe-le impreuna pana cand nivelul apei scade la jumatate.
Intre timp, adauga in robotul de bucatarie conserva de rosii si ardeiul gras si paseaza-le pana obtii o pasta fina. Adauga pasta peste ciuperci si lasa totul sa dea in clocot. Cand este gata amesteca totul cu branza tofu, rasa si mararul taiat marunt. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Sareaza cartofii si asaza un strat generos in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu pesmet. Adauga apoi compozitia de ciuperci si pune restul cartofilor deasupra.
Peste cartofi adauga un rand de rosii taiate felii. Optional poti presara deasupra branza tofu rasa.
Coace musaca timp de 30 de minute la cuptorul incins la 180oC.
Serveste musacaua calda, alaturi de o salata de rosii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.