Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Musaca de Cartofi cu Carne Tocată și Smântână

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Musacaua este una dintre rețetele de mâncare delicioase care sunt foarte apreciate în țara noastră, chiar dacă nu are origini românești.

Rețeta de musaca de cartofi cu carne tocată este foarte ușor de preparat, nu are nevoie de multe ingrediente și este gata în timp scurt.

Musaca de Cartofi cu Carne Tocată și Smântână

Musaca de Cartofi cu Carne Tocată și Smântână

Ingrediente:

1 kg carne tocată de porc

100 gr ceapă tocată

puțin ulei vegetal

sare și piper măcinat

1.5 kg cartofi

rozmarin sau cimbru uscat după gust (opțional)

500 gr smântână

3 ouă

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă, lasă-i să se răcească, apoi curăță-i de coajă și taie felii de jumătate de deget grosime.

Pune puțin ulei în tigaie, adaugă carnea de porc și ceapa și călește ingredientele la foc iute.

Asezonează cu sare și piper după gust .

Unge o tavă cu puțin ulei, apoi așează în ea jumătate din feliile de cartofi fierți, asezonează-i cu puțină sare și rozmarin sau cimbru uscat (opțional).

Pune carnea tocată peste cartofi în strat uniform

Pune deasupra restul de cartofi

Separă ouăle, bate albușurile să fie tari, apoi amestecă întâi gălbenușurile cu smântâna, apoi și cu albușul bătut, adăugat în cantități mici

Toarnă amestecul de ou și smântână peste musaca (se poate folosi numai smântână, iar în acest caz nu ai nevoie de ouă), apoi pune tava în cuptor la 180 C și așteaptă până se rumenește ușor partea de sus (circa 15-20 de minute)

Oprește focul când musacaua este gata, scoate tava din cuptor și așteaptă minim 15 minute înainte de servire (recomandat).

Poftă bună la musaca grecească cu cartofi!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!