Musacaua este una dintre rețetele de mâncare delicioase care sunt foarte apreciate în țara noastră, chiar dacă nu are origini românești.
Rețeta de musaca de cartofi cu carne tocată este foarte ușor de preparat, nu are nevoie de multe ingrediente și este gata în timp scurt.
Musaca de Cartofi cu Carne Tocată și Smântână |
100 gr ceapă tocată
puțin ulei vegetal
sare și piper măcinat
1.5 kg cartofi
rozmarin sau cimbru uscat după gust (opțional)
500 gr smântână
3 ouă
Mod de preparare:
Pune puțin ulei în tigaie, adaugă carnea de porc și ceapa și călește ingredientele la foc iute.
Asezonează cu sare și piper după gust .
Unge o tavă cu puțin ulei, apoi așează în ea jumătate din feliile de
cartofi fierți, asezonează-i cu puțină sare și rozmarin sau cimbru uscat
(opțional).
Pune carnea tocată peste cartofi în strat uniform
Pune deasupra restul de cartofi
Separă ouăle,
bate albușurile să fie tari, apoi amestecă întâi gălbenușurile cu
smântâna, apoi și cu albușul bătut, adăugat în cantități mici
Toarnă amestecul de ou și smântână peste musaca (se poate folosi numai
smântână, iar în acest caz nu ai nevoie de ouă), apoi pune tava în
cuptor la 180 C și așteaptă până se rumenește ușor partea de sus (circa
15-20 de minute)
Oprește focul când musacaua este gata, scoate tava din cuptor și așteaptă minim 15 minute înainte de servire (recomandat).
Poftă bună la musaca grecească cu cartofi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.