Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Musaca de carne cu cartofi şi caşcaval

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Pentru prepararea musacalei, cei mai potriviţi sunt cartofii cu coaja galbenă. La călirea cepei folosite la tocături se adaugă o lingură de apă şi se fierbe până se evaporă, astfel ceapa va avea o culoare aurie şi un gust dulce.

Musaca de carne cu cartofi şi caşcaval

Musaca de carne cu cartofi şi caşcaval

Ingrediente (6 porţii)

600 g carne tocată (amestec porc cu vită)
2 linguri ulei
1 kg cartofi
100 ml supă de carne (sau de legume)
2 cepe
100 g ciuperci
2 ouă

cimbru
2 linguri pastă de tomate
200 g caşcaval
1 lingură de pesmet
sare
piper

Mod de preparare:

Speli bine cartofii şi îi fierbi, cu tot cu coajă, în apă cu sare. 

Îi strecori, cureţi coaja şi îi tai felii subţiri. 

Între timp, căleşti ceapa tocată în uleiul încins, adaugi carnea şi ciupercile tocate. 

Căleşti până când scade bine zeama lăsată de ciuperci şi carne. 

Laşi la răcit, apoi amesteci cu pasta de tomate, cimbru, sare şi piper, după gust.

Ungi o formă termorezistentă cu ulei, o tapetezi cu pesmet, pui un strat de felii de cartofi, adaugi jumătate din compoziţia de carne, continui cu un nou strat de cartofi, apoi restul de carne şi acoperi cu ultimul strat de cartofi.

Separat, baţi ouăle cu caşcavalul ras şi torni deasupra musacalei. 

Adaugi supa în tavă şi introduci musacaua în cuptorul încins pentru circa 45-50 de minute.
























Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!