Pentru prepararea musacalei, cei mai potriviţi sunt cartofii cu coaja galbenă. La călirea cepei folosite la tocături se adaugă o lingură de apă şi se fierbe până se evaporă, astfel ceapa va avea o culoare aurie şi un gust dulce.
Musaca de carne cu cartofi şi caşcaval |
600 g carne tocată (amestec porc cu vită)
2 linguri ulei
1 kg cartofi
100 ml supă de carne (sau de legume)
2 cepe
100 g ciuperci
2 ouă
cimbru
2 linguri pastă de tomate
200 g caşcaval
1 lingură de pesmet
sare
piper
Mod de preparare:
Speli bine cartofii şi îi fierbi, cu tot cu coajă, în apă cu sare.
Îi strecori, cureţi coaja şi îi tai felii subţiri.
Între timp, căleşti ceapa tocată în uleiul încins, adaugi carnea şi ciupercile tocate.
Căleşti până când scade bine zeama lăsată de ciuperci şi carne.
Laşi la răcit, apoi amesteci cu pasta de tomate, cimbru, sare şi piper, după gust.
Ungi o formă termorezistentă cu ulei, o tapetezi cu pesmet, pui un strat de felii de cartofi, adaugi jumătate din compoziţia de carne, continui cu un nou strat de cartofi, apoi restul de carne şi acoperi cu ultimul strat de cartofi.
Separat, baţi ouăle cu caşcavalul ras şi torni deasupra musacalei.
Adaugi supa în tavă şi introduci musacaua în cuptorul încins pentru circa 45-50 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.