Afumate, dulcege si picante in acelasi timp, aceste coaste de porc sunt lipicioase… la propriu si la figurat. Odata ce ai luat prima inghititura este greu sa te mai opresti.
Coaste afumate cu miere si boabe de mustar |
– coaste afumate 1 kg
– miere 100 ml
– sos soia 50 ml
– pudra de usturoi 1 lingurita
– ghimbir pudra 1 lingurita
– boabe de mustar macinate 2 lingurite
– sare, piper
Mod de preparare:
Taiati coastele in bucati mai mici (2-3 coaste la bucata) si puneti-le intr-o punga sigilabila. Intr-un castron, puneti mierea si sosul de soia. Omogenizati, adaugati pudra de usturoi, ghimbirul, boabele de mustar macinate, un pic de sare si piper.
Amestecati bine marinada si turnati 2/3 din ea peste coaste, in punga. Sigilati punga si intorceti-o de cateva ori astfel incat coastele sa fie acoperite uniform cu marinada. Bagati-le in frigider pana a doua zi sau macar trei ore. Scoateti coastele si puneti-le intr-o tava (sa puneti si un strop de apa, pentru ca marinada cu miere sa nu se arda in tava).
Bagati tava in cuptorul incins la 180 de grade si lasati circa 1 ora, ungand din cand in cand coastele cu marinada pusa deoparte. Mutati apoi coastele sus, la grill-ul cuptorului, si mai lasati-le circa 20 de minute sa se rumeneasca.
Serviti coastele fierbinti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.