E o reteta specifica din Ardeal, eu am mancat in tara si am luat
reteta ca sa v-o impartasesc si voua. Merge in zilele de toamna cand aveti oaspeti si doriti sa.i incantati cu o mancare mai
deosebita.
Supa de prune cu scortisoara |
- 1/2 kg prune
- 100 ml smântână
- 1 lingură cu vârf de făină
- 1 linguriţă (pentru cafea) de scorţişoară măcinată
- 3 bucăţi de zahăr cubic
- sare după gust
Mod de preparare:
Prunele coapte, spălatel fără sâmburi, se taie cubuleţe şi se fierb cu scorţişoară, sare, zahăr, într-o cantitate mică de apă, până ce devin moi.
Intre timp, făina se freacă cu smântâna, până ce se obţine o compoziţie netedă, fără cocolaşe, care se diluează şi sa toarnă peste prunele fierte, adăugând apă, ca supa să ajungă pentru 4 farfurii.
După ce a dat un clocot, supa este gata. Dacă prunele nu sunt destul de acri- şoare, se poate adăuga o lingură de soc de lămâie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.