Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Mic dejun franţuzesc

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html

Când vorbim despre micul dejun franţuzesc, trebuie să precizăm că acesta înseamnă, mai degrabă, o gustărică delicioasă de dimineaţă, decât o masă copioasă ca la români.

Micul dejun franţuzesc constă în ceva fin şi dulce. Astăzi prezentăm reţeta excelentă de croissante cu unt pentru micul dejun franţuzesc.

Mic dejun franţuzesc

Mic dejun franţuzesc

Ingrediente: 

Pentru prepararea:

  • 115 ml lapte călduţ
  • 30 ml apă caldă
  • 325 g făină
  • 1 ou
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 200 g unt de la temperatura camerei
  • 7,5 g drojdie uscată
  • 1 ou bătut şi 1 lingură de lapte pentru uns deasupra

Pentru micul dejun: 

  • Cafea cu lapte
  • Câteva portocale pentru sucul proaspăt

Mod de preparare:

Într-un castron se pun făina, sarea, zahărul, drojdia, oul şi 30 g de unt la temperatura camerei. Se amestecă ingredientele cu o lingură de lemn, apoi se încorporează laptele şi apa, turnând treptat peste cocă. Coca trebuie să fie elastică, apoi se pune deoparte şi se lasă să se dubleze volumul. Apoi, se pune pe o suprafaţă pudrată cu făină, se frământă până devine elastică şi apoi se bagă la frigider timp de o oră. După ora aceasta se pune din nou pe masa pudrată cu făină şi se întinde o foaie de 50 X 20 cm.

Untul rămas se separă în 3 porţii. Folosind o porţie de unt, se împrăştie în bucăţi mici pe suprafaţa aluatului, lăsând partea de jos liberă, precum şi 1,5 cm înainte de margini. Apoi se împătureşte în 3, împăturind mai întâi partea de jos, fără unt, apoi cea de sus peste. Se sigilează marginile şi se lasă aluatul 10 minute la rece. Se face la fel şi cu cea de-a doua parte de unt şi cu cea de-a treia.

Se scoate apoi aluatul de la frigider, se întinde de 50X30 cm, se taie pe jumătate în lungime, apoi pe lăţime în părţi egale. Fiecare bucată se taie pe diagonală, ca să se obţină 2 triunghiuri. Triunghiurile se ung cu amestecul din oul bătut şi lapte, apoi se rulează de la latura cea mare, să aibă formă de semilună la final. Se unge deasupra cu ou şi lapte. Se pune hârtie de copt pe o tavă, se pun croissantele la crescut 30 minute- o oră, apoi se coc în cuptor timp de 20 de minute, până prind o culoare aurie. 

Se servesc calde cu cafea cu lapte şi suc de portocale la micul dejun franţuzesc. 

Poftă bună!

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!